Lehetséges, hogy 10 éve elhunyt hozzátartozó visszatér és érzem az illatát?

Ez az, szellem persze. Én az exem illatát is szoktam érezni néha, sőt egy régi kollégám illatát is, akinek mindig elképesztőlen finom illata volt.
Egyikük sem halt meg. Csak az agyam valamiért elhiteti velem, hogy érzem azt a finom illatot.
Ennyi.

Nem teljesen ugyanaz, de hasonló történet.
Gyerekkoromban volt többször, hogy egyszerűen a semmiből éreztem egy különleges illatot pár másodpercig aztán eltűnt. Volt mikor gyakrabban jött, volt amikor egészen ritkán. Nagyon kellemes volt, egyszerűen tudtam, hogy az valami jó dolog, de fogalmam sem volt minek az illata. Semmire nem hasonlított és különféle helyeken éreztem, tehát nem mindig ugyanott és nem csak a házon belül.
Aztán egyszer sok év múlva kiderült mi az.
A sóska illata :D
Anya sose csinált, de egyszer vendégségben elém rakták és akkor megcsapott töményen az illat, a ráismerés, hogy igen ez az.
A lényege az egésznek, hogy babakoromban rengeteg sóskát ettem, anya szerint imádtam.
Valahogy az illat megmaradt bennem és sok évvel később is újra és újra előjött. Érdekes. Nem tudom mi lehet a biológiai oka, de valószínűleg abban rejlik, hogy szerettem azt amihez az illat kapcsolódott. Valami ilyesmi lehet nálad is. Szeretted az elhunytat és valamiért megint érzed az illatát. Ha egy étel ki tud váltani egy ilyet, egy személy még inkább.
A vicces az egészben, hogy akkor ott a vendégségben megkóstoltam és nem ízlett már. Azóta sem jött soha elő az illata.

Lehetséges, és erre nagyon egyszerű a magyarázat: nem gyászoltad meg, és a 10. évforduló kerek. A tudattalan nagyon is számon tartja a kerek évfordulókat, és a fel nem dolgozott gyász képes akár hallucinációs érzékcsalódásokat is okozni.
Én most gyászolom a nagyapámat. Sok éve elhunyt, nem gyászolhattam meg. Nemrégiben a perkolóházban "láttam". Majdnem elájultam. Úgyhogy jól tudom, mit érzel és sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!