Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másoknak is van valami rigolyá...

Másoknak is van valami rigolyájuk? Miért érzünk kényszeresnek valamit csinálni?

Figyelt kérdés
Mindig meg kell néznem a naptárat hogy milyen névnap van,és már kivülről tudom melyik névnap mikor van és hogy van a sorrend,mert megnézem minden nap és többször el is mondom magamba az adott neveket:)Illetve bizonyos betűket,igy szavakat is színekhez kötök,tehát adott szó megjelenik előttem adott színnel,és csak az a szín társítható hozzá. Másnak is vannak ilyen bónái?Ezek mért vannak?Káros vagy elfogadható?
2014. dec. 18. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:

En szamolom a betuket mindig 😃

Es csak akkor jo, ha paros 😊

2014. dec. 18. 20:28
 2/9 anonim ***** válasza:

😊 de joo olvasni amiket leirtagok.

Sajnos en a fuggonyel vagyok igy hahaha ferjem hozza er, muszaj felallnom es megigazitanom.

Erdekes egyebkent hogy neha az embernek milyen buta szokasa van😊

2014. dec. 18. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Károsnak, azaz betegségnek akkor mondható egy kényszeresség, ha az a napi életvitelt akadályozza.

Veled kapcsolatban szinesztézia gyanúm van, de az nem betegség! :)

2014. dec. 18. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Mit gondolsz? [link]
2014. dec. 18. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez a szinesztezia olyasmi lehet, mint amit en tapasztalok, ha fejszamolast vegzek, nem tudok a szamolasra koncentralni, mert ossze-vissza ugralnak, pattognak, forognak. Azt latom, hogy mindig csintalankodnak, osszekeverednek. 😃

A zenevel meg ugy vagyok, hogy millioszor meg kell hallgatnom egy szamot, amire epp rakattanok, es amig nem tudom a hangulatat verssel kifejezni, addig kisert.

Ha megirtam, elmulik. 😃

2014. dec. 18. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:

A szinesztézia az nem az, amikor az irodalomban érzékszerveket cserél fel az író? pl: hallom a színeket.

Egyébként én valahogy képtelen vagyok hozzáérni a kajához. Nem undorodom tőle, de kézzel nem tudok főtt ételt enni. Pl csirkecomb. Én előtte lefejtegetem magamnak a húst és villával, de az is olyan procedúra, hogy minden lefejtett húsdarab után megtörlöm a kezem. :D

2014. dec. 18. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:

#5 De édes vagy!:)

Egyébként van fent róla egy letölthető disszertáció, ha valaki többet akar róla tudni.

2014. dec. 18. 21:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Amikor gyerek voltam,szigorú sorrendbe raktam a szinesceruzákat és a filctollakat.A legvilágosabbtól a legsötétebbig.
2014. dec. 19. 05:57
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a kedves válaszokat:) szinesztézia?hallottam valamikor róla de ennyire nem mentem bele,mindenesetre érdekesen hangzik:)
2014. dec. 19. 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!