Miért hiszi mindenki, hogy szegény mikor nem is az?
Ezt én is tapasztalom. Sokan említik, hogy nincs sok pénzük, meg így baj úgy baj, de közbe napi 600-700 Ft megy "ücsire" meg ilyen dolgokra (ezt pl én soha nem tehettem meg), és mégis mondják hogy szegények. Vagy hogy "Napi 1500 ból kijön kettőnknek a reggeli! Az tök olcsó!" (Nekünk pl már rengeteg lenne)
És mégis szegénynek tartja magát mindenki. Valamiért a pénzzel kapcsolatban érzékenyek az emberek, ha valaki megemlíti hogy rosszul áll anyagilag, ha jól áll ha nem, az a reakció hogy " mi se állunk olyan jól ".
Ha minden hitekre van , laptop, telefon, plus lakas fentartas stb akkor nem is gazdagok, csak az a baj hogy luxus dolgok miatt nincs penzuk.
mindenki addig nyujtozkodjon mig a takato er.
1 ismeros,gyonyoru haza van butorzattol kezdve e mindene, es sopankodott hogy nincs penze, konyorglm hogy legyen, amikor meg a mikrot is reszletfizetesre vette meg? Most meg amit keresnek szamlakra sem eleg!
Valoszinu akik sirnak annak ellenere hogy mindenuk megvan de nincs penzuk, talan ok ks ilhe helyzetben van telo, auto, laptot hitelbol!,
A harmadik válaszolónak a százalék ellenére nincs igaza:
Országos felmérés, és eredmények vannak arra, hogy ki mennyi pénzből él. Különböző szegénységi, átlag, és gazdagsági csoportok léteznek, és mindnél megvan adva, hogy hol kezdődik a jövedelem. Lásd: Mélyszegénység
#8 válaszolónak.
Harmadik vagyok. Félreérted, amit írtam. Nem arról írtam, hogy ki szegény (erre tökéletesen igaz, amit írsz), hanem hogy ki ÉRZI szegénynek magát. Nyilván van egy szint, ahol a kettő mindenképp fedi egymást. Akinek nincs hol laknia, nincs mit ennie, az soha nem fogja azt érezni, hogy megvan mindene, amire szüksége van. De ezt leszámítva sokan élnek elégedetten meglehetősen alacsony jövedelemből, mások meg folyamatos anyagi gondokkal küszködnek ennek a tízszereséből, mert olyan életmódra rendezkednek be, amit ezzel együtt sem engedhetnének meg maguknak.
3-as válaszolónak (8-as vagyok)
Így már pontosabb, azt hittem hogy a két mondat amit írtál, külön lábon él. Az első mondattal egyetértettem, de nem vettem észre hogy a 2. az elsőt folytatja.
Véleményem szerint ( ez tényleg csak saját vélemény ), azok, akik azért küzdenek komoly anyagi gondokkal, mert van elég fizetésük - de sok úgymond "luxusra" költöttek (autó stb.), azok nem szegények. Egy mélyszegény családhoz képest viszonyítva egyszerűen sértő szegénynek nevezni ezeket az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!