Milyen embernek tartod a költőket, írókat?
elég régen voltak azok az emberek nem? olyan 1800-as évek végéig?
2014. nov. 30. 04:13
#1 miért kell a XIX. századhoz kötni azokat a művelt embereket, akik esetleg papírra vetik a gondolataikat? Szerintem érdekes emberek, gazdag fantáziával, szókinccsel. Van akinek megvan a maga művészi "hülyesége", amit átlagban magamutogatásnak vagy polgárpukkasztásnak szoktak elkönyvelni, ez sok mindentől függ.
2014. nov. 30. 04:16
Szerintem inkább introvertált emberek, sok köztük a lelkibajos, az összeférhetetlen és magának való. Én egyszer alapítottam egy írói klubot, mivel én is foglalkozom írással. A fiúk, akikkel így kapcsolatba kerültem, iszonyat maguknak valónak tűntek, pár mondatnyi beszélgetés után már le is léptek, és az sem volt valami tartalmas. Ezért aztán, engem leszámítva, kizárólag csak lányokból alakult ki a társaság. Sok volt köztük, akik mély sebeket hordoztak magukban, és az írás jelentette nekik a megnyugvást.
32F
2014. nov. 30. 07:35
Költők között is nagy különbség van. Vannak ott is tékozló fiúk és vannak szorgalmas tehetséggel megáldott zsenik. Nem maga a költészet formálja a személyiséget, inkább a személyiség mutatkozik meg a költészetben.
Van sötét bunkó költő ismerősöm is és van nagy tudású, figyelmes költő is köztük. Van aki országos sikerei ellenére is szerény marad és van aki 200 példány eladás után császárnak képzelni magát.
Egy közös jellemük akad: az íráshoz való érzékenységük, ami intelligenciára vall.
2014. nov. 30. 08:22
Én nagy részüket befelé fordúlónak tartom, én is írok verset én nem vagyok befelé forduló, szerintem az írók az életüket, az érzéseiket, véleményeit fogalmazzák meg a saját stílusukban, szerintem jó dolog az írás, mert van ami jobb csak leíva mint kimondva. De amit ki kell mondani azt azért mondják ki ha van rá lehetőségük.
2014. nov. 30. 14:54
Az én verseim általában titokzatosak mert én általában azt írom le amit jobb ha nem mondok ki, de a művészetről is írok mert a rajzolás a hobbim, és bizonyos érzéseim véleményeim vannak megfogalmazva benne. 17/L
2014. nov. 30. 14:57
7/10 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi sok válasz jött. Köszönöm, hogy írtatok, és örülök, hogy alapvetően pozitív dolgok érkeztek, bár nem értem az első válaszoló hozzáállását. Azért tettem fel a kérdést, mert valaki nem rég azt mondta nekem, hogy az írók mind depressziósok (és ezt úgy mondta, mintha ez valami szörnyen elítélendő bűnös tulajdonság lenne, szóval már alapból ezt sem értem...), és hozzátette, hogy szerinte mindenki ezt gondolja, csak az írók maguk nem.
Kissé elvont gondolkodásúak, érzékeny lelkületűek, akik szinte mindenből tudnak kisebb-nagyobb művet összehozni. Kissé bohémak, de ettől egyediek. Többnyire szimpik számomra.
2014. nov. 30. 19:38
Van egy költő barátom és sokszor, ha rájön az "írhatnék" , akkor mindig verseket szaval nekem , de én olyankor a legszívesebben fejbe csapnám egy könyvvel. rettentően idegesítenek a versek.
2014. nov. 30. 19:45
10/10 A kérdező kommentje:
És miért idegesítenek a versek? csak az övéi, vagy általában?
Kapcsolódó kérdések: