Szerintetek igaz? Ti hogyan vagytok ezzel?
Sziasztok! Nem régiben elbeszélgettem apával és azt mondta, a férfiak nem a robot/bábukat szeretik - nőt akarnak, saját gondolatokkal. de azt is mondta, hogy a férfi és a nő nem egyenlő. lehet egy nő nagyon erős, ahogy egy férfi is, de nem lehet férfi. A nő legyen nő, ami/aki nem egyenlő egy férfival.
Amit mondott, annak az első felével egyetértek és a tetszik, de másik kicsit... nem tudom, rosszul esik. Nem tűnik igazságosnak.
Ti hogyan gondolkodtok el erről? Mi a véleményetek?
13/L
Lehetnek egyenlőek.
Mi is egyenlőek vagyunk a párommal 23/N
Az egyenlőség nem azt jelenti, hogy a nő is legyen férfi. Valóban egy nő legyen nő, egy férfi pedig férfi.
Egyenlőség nekem azt jelenti, hogy pl. ugyanazért a munkáért ugyanannyi bér, vagy otthon ne a férj legyen az úr, hanem társak, partnerek legyenek. Ha mindketten dolgoznak, akkor ne csak a nő feladata legyen mindenféle házimunka.
Például egy falusi életben: apa fát vág, anya vacsorát főz.
Nyilván fordított esetben is működik, de apa , mint erősebb ferfi végzi a fizikai munkát.
Lehet egyenlő tekintéllyel rendelkeznie egy férfinak es egy nőnek, de vannak az életben dolgok, amelyeket nem ugyanúgy csinálnak meg, nem alkalmas egy no es kulon egy ferfi mindenre, az elet területein.
Az ember, ember az asszony, asszony
Az ember nem asszony
Az asszony nem ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!