Miért van az, hogy a vegák vendégségben elvárják, hogy nekik külön főzzenek, de ha hozzájuk mennek húsevők, akkor nem készítenek külön húsos ételt?
6 évig voltam vegetáriánus és lehet, hogy csak nekem vannak normális barátaim, de soha nem volt probléma ebből. Ahogyan azt előttem már megírták, az a fő különbség egy vegetáriánus és egy húsevő között, hogy a húsevőnek nem kell mindig húst ennie, nem lesz semmi baja, nem ütközik az étrendjével ha egyszer nincs kolbász a levesben, míg egy nem húsevő soha nem eszik húst, semmilyen körülmények között.
Én nem vártam el, hogy nekem külön főzzenek, ettem köretet zöldséggel, de ha hozzám jöttek, én sem készítettem húst, nem is tudtam, hogyan kell és mindenkinek ízlett az étel és boldogan jöttek hozzám mindig. :)
Ha meghívok valakit akkor gondoskodom arról, hogy olyan ételt kapjon amit megeszik. Tehát ha vega akkor főzök neki mást vagy eleve olyan ételt készítek mindenkinek amiben nincsen hús.
Ellenben ha valaki nem vega, az nem azt jelenti, hogy csak húsos ételeket eszik. Innentől kezdve nem értem miért sértődik meg, ha hústalan étellel kínálják, hiszen elvileg azt is megeszi.
Nem tapasztalom ezt,vegetáriánus vagyok,nem várom el,hogy külön főzzenek nekem.
Max nem eszem meg..
De tőlem se várja el senki,hogy külön főzzek neki..
9, a kaját nem tartom kiskedvencként
ugyanakkor en ragadozó vsgyok, nem pedig buta növényevő préda
mutass nekem értelmes növényevőt ami a szaladáson felül képes bármire
Utolsó, az, hogy besétálsz a szupermarketbe és leemeled a polcról az előre csomagolt húst rohadtul nem tesz ragadozóvá. Mellesleg a ragadozók mind nyersen fogyasztják a húst, neked viszont meg kell főznöd, sütnöd stb. hogy képes legyél normálisan megrágni, plusz megnézném, hogy fosnád össze magad, ha úgy ennéd a húst, mint a ragadozók.
"Értelmes" növényevő állatok meg pl. nekem a ló egészen értelmes állat, nem eszik húst, de sok dinoszaurusz sem fogyasztotta, mégis hatalmasra nőttek és szép izomzatot fejlesztettek ki.
És csak hogy mondjak példát még értelmesebb élőlényekre, akik szintén növényevők voltak: Sir Isaac Newton, Leonardo Da Vinci, Nikola Tesla, Thomas Edison vagy Albert Einstein, de a lista igen hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!