A munkásosztálybeliek vagy gazdagok élete izgalmasabb?
Egyik se. Annak izgalmas az élete akinek olyan munkája van amiben nem robotol hanem szereti csinálni. Innentől mind1 hogy gazdag-e vagy nem.
Illetve lehet úgy is izgalmas hogy minden nap úgy mész be hogy azon izgulsz hogy ma rúgnak-e ki, de az nem valami jó. :/
Ez egyetlen tényező a kismillióból... Az ember személyisége, haveri köre, konkrét munkája, hobbijai, családja igencsak sokat számít...
Nekem attól nagyságrendekkel izgalmasabb tud lenni a napom, hogy süt a nap és kedvem van mondjuk alkotni valamit... Pedig az én vagyok, ugyanaz a személy, ugyanabban az életben, környezetben... Még ha ugyanazt csinálom más hangulatban, az is más.
Csak mert valaki nem gazdag, elég sok lehetősége van izgalmasabbá tenni az életet. Már az ő szempontjából. Lehet, hogy másoknak csak a drága dolgok, különleges élmények lehetnek izgalmasak, nekem speciel nem.
"Amúgy meg annak aki nem csak a gép előtt ül."
Ez sem feltétlen igaz, mert aki a gép előtt érzi jól magát, és neki mondjuk izgalmasabb egy játék, mint emberek között lenni, akkor miért is kellene kötelezően azt csinálnia? Hogy akkor azt mondhassák rá a többiek, hogy na ezaz fiam, most élsz!? Közbe meg valójában sz.arul érezné magát.
Tehát nyilván akit jobban leköt a gép, mint az emberek társasága, vagy a múzeumlátogatás, nyilván neki az az izgalmasabb élet.
mi a jobb?
napi 9 órát melózni minimálbérért, vagy a tengerparton süttetni a hasad, míg valaki megkeresni neked a minimálbér többszörösét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!