Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek paraszt vagyok,...

Szerintetek paraszt vagyok, ha nem szoktam köszönni azoknak akiket látásból ismerem?

Figyelt kérdés
2014. nov. 10. 22:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, az a baj, hogy túl sokat rágódsz az okokon, ha meglátsz egy ismerőst, ne gondolkodj rajta, felesleges, az emberek nem azért köszönnek egymásnak, mert akarnak valamit, hanem mert nem tudom csak :) Az más kérdés, hogy nem ezen múlik csak, hogy lesznek e barátaid vagy sem. Kezdhetnéd a fejlődést azzal, hogy nem kapásból azt írod válasznak, hogy nekem ez nem megy, hanem elgondolkodsz rajta, hogy milyen istenkirálycsászár személyiség vagy és ráveszed magad, arra hogy egy köszönést bedobj egy ismerősnek.
2014. nov. 10. 23:37
 12/15 A kérdező kommentje:
De én pontosan tudok egy pár emberről, hogy barátkozni akarnak velem, régóta ismerem őket. csak nem nyitok feléjük egyáltalán.és így már leszarnak.
2014. nov. 10. 23:41
 13/15 A kérdező kommentje:
olyan szar érzés, hogy még köszönő viszonyban se vagyok velük. pedig tudom, hogy kedvelnek engem, és ez viszonzott. :D
2014. nov. 10. 23:42
 14/15 A kérdező kommentje:
de ha te is ilyen vagy, miért nem teszel ellene?
2014. nov. 10. 23:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Attól függ. Akikkel utcán találkozok rendszeresen, mert egy időben megyünk munkába és már többször láttam, azokkal nem köszönünk egymásnak.

De egy lakókörnyezetben már szerintem bunkóság. Én azon voltam nagyon kiakadva, hogy pl. ugyanabban a házban laktunk egy pasival, találkozunk majdnem minden nap, de legalábbis minden másnap a kapunál kifelé-befelé jövet, egy alkalommal láttam hogy jön picit mögöttem, megálltam a kapuban, tartottam neki az ajtót (egyértelmű volt, hogy őt vártam meg,hogy ne pont az orra előtt csukódjon rá az ajtó), köszöntem, erre néz rám meredten mint a birka.

Onnantól kezdve simán elindultam a lifttel, egy másodpercre se fogtam az ajtót, a mindennapos apró figyelmességek amivel az emberek udvariasan segítik egymást, azt hagytam. Soha többet nem köszöntem, utána egyszer előfordult, hogy álltunk ketten, jött, köszönt, a másik visszaköszönt én meg nem.

Nálunk ahol korábban laktam előfordult, hogy szóltak egymásnak a lakók, ha valakinek látták hogy a kocsin letörték a tükröt, jönnek a közteresek és a kocsija feneke átlógott a táblán, stb, még akkor is, ha csak látásból ismertük egymást és soha a köszönésnél többet nem mondtunk. Az ilyen bunkókat meg mindenki hanyagolta.

2014. nov. 11. 02:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!