Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért találják az emberek...

Miért találják az emberek furcsának azt, ha valaki egyedül van?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, itthonról bejárok órákra, mellette dolgozom, közben még a párkapcsolatomra és a tanulásra is kell időt fordítanom. Egyszerűen nincs időm sem kedvem eljárni bulizni, óra után beülni valahova a többiekkel, direkt úgy vettem fel az óráimat, hogy ne legyen lyukas órám. Tehát bemegyek órákra, majd ha vége hazajövök vagy elmegyek dolgozni. A szakon amire járok épp abban az évben nem indult állami szak, mikor kezdtem, azóta pedig 460 a ponthatár, egyébként gazd.men., ebből adódóan a legtöbben elkényeztetett kisgyerekek, akiket "befizettek a szüleik egyetemre", életük a bulizásból és pénzköltésből áll.

Más szakokon, illetve felsőbb évesek között vannak ismerőseim, de velük is maximum véletlenül futok össze a vonaton vagy a suliban, persze akkor beszélgetünk.

Engem egyáltalán nem zavar, hogy egyedül vagyok, sőt szeretek is egyedül lenni, persze néha jól esik másokkal beszélgetni, de inkább vagyok egyedül, mint a látszat kedvéért olyanokkal, akiket nem is bírok.

Múlthéten egyik órán csoportban kellett dolgozni és óra után az egyik csajjal beszélgettem, majd megkérdezte, hogy miért vagyok mindig egyedül, mert neki ez nagyon furcsa. Számomra nincs semmi furcsa abban, hogy egyedül jobban érzem magam és nem járok egyfolytában 10 fős társasággal mindenhová, nem megyek még a wcre is a barátnőmmel, nem beszélgetek feleslegesen marhaságokról, csak azért, hogy beszélhessek, stb.

Úgy éreztem, hogy belőle ez sajnálatot váltott ki, mivel a beszélgetésünk során szóba jöttek a tárgyak és mikor mondtam neki, hogy van egy tárgy ami elég nehéz, ő felajánlotta, hogy segít nekem, de úgy, hogy ő még nem vette fel ezt a tárgyat csak hallott róla, de azt mondta: megpróbálok segíteni hátha tudok. Én jobban szeretek egyedül, itthon tanulni, sokkal jobban tudok koncentrálni a tanulnivalóra is, de ő mindenképp ragaszkodott hozzá, hogy másnap üljünk be a könyvtárba hogy megpróbáljon segíteni. Úgy érzem, hogy ő azt hiszi nem tudok kitől segítséget kérni.

Másnap szerencsére a barátom eljött velem az egyetemre, mert ZH-t írt és ennek köszönhetően vele voltam egész nap, a csajt láttam órán, de gyorsan elkerültem. Nem szeretem az ilyen nyomulós embereket.

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem képesek elfogadni az emberek azt, hogy van akinek nincs szüksége mindenáron szociális életre, van aki jobban érzi magát egyedül, mint olyanokkal akiket nem bír. Én úgy érzem, hogy a felesleges emberi kapcsolatok csak hátráltatnak. Szerintetek velem van a baj? Vagy csak más vagyok mint a többiek? Egyszerűen nem értem.

2014. nov. 9. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:
24%
Az ember társas lény. ezért.
2014. nov. 9. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az a lány rendelkezik némi empátiával és úgy gondolta, hogy nem igen találod a helyed az emberek között ezért segíteni akart. Az emberek furcsának találják amit nem értenek meg, márpedig aki könnyedén tud barátkozni annak lehet furcsa az aki egyáltalán nem tud. A te esetedben nyilván nem erről van szó lehet félreértette, de úgy tűnik csak kedves akart lenni veled.

Az ilyen emberek szerintem értékesek! Akik észreveszik a másik emberen, hogy nem úgy viselkedik mint a többség és nem elfordul tőle, leszarja vagy netán cikizi, hanem megpróbál segíteni. Mégha csak annyival is, hogy szóba áll vele, érdeklődik. 1 ilyen ember van 1000-ből, sőt... Lehet, hogy túlbecsültem.

Ahogy az első is írta az ember társas lény. Te is az vagy, hisz mondtad van barátod és gondolom nem egy hegyen laktok remeteként.

Szóval nem, nincs veled baj, az abszolút pozitív, ha valaki képes boldogulni mások nélkül is. A baj inkább az, hogy ezeket a dolgokat nem annak a lánynak mondtad el szépen, hanem elkerülöd, menekülsz előle így ő legközelebb ha olyat lát mint Te, akkor nem fog megpróbálni barátkozni vele, megismerni, hanem szimplán lesz-a-rja, holott annak a másiknak lehet, hogy pont egy ilyen személy tudna segíteni, hogy megnyíljon.

2014. nov. 9. 23:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, ebben teljesen igazad van, nagyon ritka az ilyen. Egyébként utána beszélgettem vele egy bő fél-háromnegyed órát és kiderült, hogy neki se nagyon vannak ismerősei a szakon, szóval valószínű, hogy csak barátkozni akart emiatt, mesélte, hogy két évig az ország egy másik részén járt egyetemre, majd átjelentkezett ide és nem ismer senkit.

Természetesen én és a barátom nem remeteként élünk. :) Őt is az egyetemen ismertem meg, ő is dolgozik már, az ő ismerőseivel is kijövök. Egyébként az is a gond, hogy én 2 évvel idősebb vagyok, mint a szaktársaim, mert én előtte egy felsőfokú szakképzést csináltam, ráadásul ennek köszönhetően az első évben alig volt 2-3 tárgyam egy-egy félévben, mert a felsőfokú szakképzésen végzett tárgyakat elfogadtál az alapképzésen, ezért nem is nagyon jártam 1 évig a szaktársaim közé. Ebből adódóan fiatalabbak is nálam, mint írtam én dolgozok, szeretné időben elvégezni a sulit, míg ők buliznak, viccesnek találják, ha ellóghatnak órákról szóval nem nagyon vagyunk egy hullámhosszon. A lánynak is elmondtam ezeket, de én amúgy is elvagyok egyedül, ha esetleg elmaradna egy órám és emiatt lyukas órám van, akkor pl. beülök a könyvtárba olvasgatni, nézelődni, gépezni, engem egyszerűen zavar az, ha valaki ott lóg a nyakamon feleslegesen csak azért, hogy ne legyek egyedül. Próbáltam már ezen változtatni, de ilyen vagyok és sajnos nem megy a változás.

2014. nov. 10. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!