Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti nem érzitek azt, hogy jó...

Ti nem érzitek azt, hogy jó lenne néha "gyengének" lenni?

Figyelt kérdés
2014. nov. 8. 19:37
 1/7 TheHologram ***** válasza:
Mi a "gyenge"?
2014. nov. 8. 20:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ezt nem tudom, hogyan tudnám megfogalmazni. Ha például nem neked kellene megoldanod mindent, ha lenne valaki akire támaszkodhatnál, ha nem kellene szinte minden pillanatban magabiztosnak látszanod.

Mert én már belefáradtam abba, hogy folyton erős vagyok.

2014. nov. 8. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Volt idő amikor lehettél gyenge, amikor anyád bekötötte a cipődet, rád adta a kabátot és fogta a kezed amíg az iskolába nem értél. Most rajtad a sor. Az nem számít erősségnek, hogy tartod magad még akkor is ha tíz perce dobott ki a pasid. Ezek alap dolgok. Az élet vele járói.

Ha az északi tengeren kéne rákhalásznak lenned, vagy rakodó munkásnak, vagy éppen borsodban egy gyári munkásnak akik a belüket kidolgozzák p*csányi pénzért hogy enni adjanak a gyereküknek és feldolgozzák a szeretteik eltemetését, a stresszt, hogy a garzon lakást fenntartsák amiben legkevesebb 3-an élnek, azt hogy emelkedik mindennek az ára és ők mégis ugyanannyit vagy kevesebbet keresnek, azt nevezik erőnek. Kitartásnak. Amiről minden ember példát vehet, mert hihetetlen, hogy az ilyen emberek képesek élni, éhezni egy olyan világban ahol a felső (a legfelső) osztály dollárral törli ki a seggét, azt nevezem én erőnek.

Az amit mi csinálunk az a gyengeség, a lébecolás, mert nekünk (saját példa) még nincs gondunk semmire, jó tartanunk kell magunkat, van hogy csak magunkra számíthatunk, figyelnünk kell, de ez nem egy olyan dolog amire azt mondanám az ég felé nézve, hogy "Istenem ez qvára nem fair, velem szemben!".

Bocsánat nem ismerlek nem akartam durváskodni, csak leírtam számomra mit jelent gyengének és erősnek lenni. Azért még szeretsz? :c

2014. nov. 8. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nem. Számomra pedig pont a legrosszabb ha ki vagyok szolgáltatva. Nagyon ritkán van ilyen, de mi van ha nem segít senki? Ha nem oldja meg a gondokat neked senki?
2014. nov. 8. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Lányként biztosan jó lehet odabújnod egy fiúhoz és "gyengének" lenni, de férfiként semmikép.
2014. nov. 8. 20:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha nem segít senki, és nem oldja meg helyettem senki a dolgokat, akkor megoldom én, ahogy azt nap, mint nap teszem.

Egyetértek Veled második válaszoló, hogy azok a példák, amiket leírtál, ezek olyan élethelyzetek, ahol az embernek keménynek kell lennie.

Gyerekként valóban "könnyű" volt (leszámítva a bizonytalanságot, a veszekedéseket, a válás lehetőségét), mert az anyám kötötte a cipőmet, és ő vitt az iskolába. Aztán ezt én megtettem az öcsémmel, mert az anyám korán meghalt, ezért a háztartás vezetése mellett gyereket neveltem, és tanultam egy gimiben. Az apám volt, hogy az alkoholhoz nyúlt, de valahogy túl lettünk azon is. 18 éves korom óta magamat tartom el (most 24 vagyok) az egyetem mellett dolgoztam gyárban és sok más helyen is. 18 éves koromban derült ki, hogy bár nem halálos, de gyógyíthatatlan betegségem van. Engem férfi még nem szeretett, de talán jobb is így.

Nem bántottál meg, tisztában vagyok vele, hogy vannak ettől sokkal rosszabb, és kilátástalanabb helyzetek. Nem azért írtam le, mert azt várom, hogy most sajnáljatok, azzal nem megyek semmire. Csak lehet egy konkrét példán keresztül jobban látszik, mire szerettem volna rákérdezni.

Köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 8. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Haver, az szar. Bár az én anyám 19 éve halott, mégis szerencsésnek érzem magam, mert lehetne rosszabb is.
2014. nov. 8. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!