Miért van Magyarországon ennyi rasszista ember van?
Úgy vettem észre, hogy sokkal többen vannak mint a környező országokban, és csak egyre többen lesznek :/ Ráadásul a legtöbb folyamatosan azt hangoztatja, hogy: "Én nem vagyok rasszista, csak azt mondom, hogy a n1gg3r3k, meg a magyarok ne szaporodjanak" meg hasonlók... Miért alakulhatott ez ki Magyarországon ennyire? Csak mert ez sajnos egy ördögi kőr és amíg vannak rasszisták addig minimálisan igazuk is lesz pl. a cigány bűnözéssel kapcsolatban.
2. kérdés: Mi a véleményed a rasszista emberekről?
"Miért van Magyarországon ennyi rasszista ember van?"
Mert a dolgok nem jól mennek ( mint már annyiszor ) és mint ilyen esetben mindig, kell találni bûnbakot.
Külön a cigányellenesség: sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy "azok ( mégcsak nem is õk ) olyanok", mint
1) elgondolkodni és rájönni, hogy akik "olyanok", mitõl?
2) azután megpróbálni változtatni, tudomásul véve, hogy az ember nem gép, nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni.
+++++++
# 20: "A tolerancia és apátia egy haldokló társadalom erénye." - Arisztotelész
Arisztotelesz mûveiben egyetlen szó sincs arról, hogy a Jupiternek holdjai lennének, akkor nincsenek?
Továbbá Arisztotelesz úgy vélte, hogy a leesõ test állandó sebességgel esik, csak minél magasabbról, annál nagyobbal. Akkor ez így van?
Említett tévedései ellnére egyéként kétlem, h Arisztotelesz ekkora szamárságot írt volna, ha mégis, akkor "tolerancia" alatt egész mást értett, mint a mai jelentése.
Persze, nyilvánvaló, hogy rosszul mennek a dolgok, és ezt rá kell fogni valakire. Kézenfekvő, hogy azokra, akik a problémák egy részét okozzák, és akiknek problémaokozó voltát az egyszerű ember is fel tudja fogni ésszel.
Az ember hall mindenfélét a politikusokról és az őket pénzelőkről, de hogy konkrétan hogyan oldják meg, hogy egy versenykiírást megnyerjen valaki annak ellenére, hogy ő adta be a legrosszabb ajánlatot, azt nem mindenki tudja átlátni, azaz nem is foglalkoztatja a képzeletét.
De hogy Gyöngyöspatán az öregasszonyokat csak hídpénz fizetése után engedték át az őket körbezáró cigány suhancok, meg hogy a 10 éves gyereket időnként áttette egy kerítésen az apja, hogy fogjon két tyúkot és adja ki, azt az egyszerű ember is megérti és felfogja. (Említett esetben az idős házigazdák soha nem mertek kimenni és felpofozni a tyúklopó gyereket, mert akkor a szülő is bemászik (ez a rohađék megtámadta a gyerekemet), és agyonveri a nyuggert.
"1) elgondolkodni és rájönni, hogy akik "olyanok", mitõl?
2) azután megpróbálni változtatni, tudomásul véve, hogy az ember nem gép, nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni."
1) Azért olyanok, mert ők is emberek, és a könnyebb irányba mozdulnak el. A lehetőségek közül azt az irányt választják nagyon sokan, amit a hagyományaik diktálnak. És mivel a fehérek főleg ezekkel kerülnek kapcsolatba (mint áldozatok), ezért számukra ilyenek a cigányok.
Ha tudsz valamit a cigányság történelméről (középkortól napjainkig), akkor tudod, hogy a cigányok nagy többségének megélhetését részben mindig is a lopás adta. Alkalmi munkák után jártak, közben ellopták, amit lehetett, néha a bátrabbak raboltak és gyilkoltak is.
Biztos láttál már olyan híreket, hogy egy kutya harapdált össze egy gyereket.
El lehet gondolkodni, hogy a kutyát nyilván rosszul nevelték, bántották, ezért lett ilyen támadó.
De aki a megtámadott gyereknek a rokona vagy ismerőse volt, azt főleg az érdekli, hogy a kutya miért tudott rátámadni a gyerekre, miért engedte szabadon a gazdája.
A cigányság egy része is ilyen, hogy csak tiltással, fenyegetéssel és fenyítéssel lehet a társadalomellenességtől eltántorítani.
Pl. amikor lőtték a cigányokat pár éve, akkoriban alig volt a környéken lopás és egyéb hasonló.
Amikor jön ki a kocsmából a mi pénzünkön tartott közismerten munkakerülő részeg cigány, és odakiabál nekünk olyanokat, hogy "többet dógozzatok, magyarok, mert kevés a segély", meg hogy "csak eggyel legyünk többen, rögtön elvágjuk a nyakatokat", hát olyankor mi sem azon tűnődünk, hogy szegény hogy lett ilyen.
2)Mit lehetne tenni ez ellen: neked meg nekem semmit. Illetve, panaszkodni és szidni valakit. Ennyit. Többet nem is érdemes a témával foglalkozni.
Sztem ez provokáló kérdés!!!
Újra olvastam és annak találom
És a kormány anyira kivételezik velük hogy a román jobban megél itt mint a magyar a saját országába.
Már rugtak ki embereket mert lopot a román és azt mondta mert c.gány vagyok.
(Magyar vagyok)
Hát Liszt azért legalábbis kétesélyes.
Franz néven született, gyerekeinek német keresztnevet adott, magyarul soha nem is beszélt jól. Apja németnek tartotta magát, anyja vagy németnek, vagy egyesek szerint szlováknak. Csak az az egy biztos, hogy Liszt a Monarchia magyar feléből származott, és állampolgárságát haláláig megtartotta, ilyen szempontból mondhatjuk (és mondhatta ő), hogy magyar.
A nagy magyarok elég nagy része szintén ilyen "kétesélyes". Pl. a magyar Nobel-díjasok közt is van pár ilyen, némelyik soha nem is állította magáról, hogy magyar, és nem is beszélt magyarul, csak a szülei Pestről vándoroltak ki, ahol pár évet éltek Bécs után. De akkor ő már magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!