Létezik félelem a wc lehúzástól?
Lehet, hogy valamilyen trauma, egy rossz emlék miatt; a kisgyerekek számára például elég ijesztő jószág egy vécé, a rászoktatás nem ritkán okoz gondot a szülőknek.
Szerintem a fóbiának bármi lehet a tárgya, amiket nevén neveznek, csupán gyakrabban előforduló eset.
Esetleg kérdezd meg a szüleidet, hogy mire emlékeznek kiskorodból a vécével kapcsolatban (könnyen rászoktattak, vagy nehezen).
azért a 10 éves kor durva, ennél sokkal korábban vége.
És legtöbb kisgyerek azért fél tôle, mert a kaki az övé, és mi az, hogy eltűnik. A bölcsiből tudnék érdekeseket mesélni, tündérkék zokognak a mosdóban, hogy én kakim. :)
Szerintem itt a félelem a tárgy irányíthatatlanságából fakad. Talán azt utálod, hogy miután lehúzod, még percekig szívja magát a tartály vízzel, zajos, idegesítő, nem tudod pontosan mikor hagyja már abba. A kérdésedre a válaszom az, hogy léteznek egészen különös fóbiák, amikről sokszor nem beszél az ember, mert maga is hülyeségnek tartja. Nekem pl. "fekete folt" fóbiám van. Magam találtam ki rá a megnevezést, mert sosem beszéltem erről senkinek, nem tudom, hogy más is van -e így ezzel. Lényeg, hogy félek mindenféle sötét árnyéktól, árnyalattól. Ha éjjel kimegyek wc-re és meglátok egy sötétebb foltot, óvatosan odaosonok megnézni, hogy mi az, mert nem tudok elaludni, amíg nem tudom mi az. A villanyt persze nem kapcsolom fel, hogy ne ébresszem fel a páromat. Az ilyen sötét és ijesztő folt sokszor nem más, mint egy ledobott alsógatya :-D A legjobban a számítógépen megjelenő fekete árnyalatokat utálom. Ha egy honlapnak fekete a háttere, sokszor azon nyomban bezárom, de sokszor azt is utálom, ha bekapcsol a képernyőkímélő funkció. De mindennél jobban utálom, ha a google utcakeresőn barangolok és egy esetlegesen hibás fotó miatt fekete folt jelenik meg a horizontban. Ettől annyira félek, hogy egyedül nem is szívesen használom a streetviewer szolgáltatást. Ezen belül attól is félek, amikor ráklikkelek egy távoli pontra és ilyenkor úgy elúszik a kép. Nekem valamiért ijesztő és futurisztikus. Ilyenkor mindig elfordítom a fejem, amíg célba ér.
Szóval a válaszom, igen léteznek ilyen fóbiák, nem lehet minden fóbiát külön-külön besorolni, biztosan van ennek egy összefoglaló tudományos magyarázata.
Ja és mondanom sem kell, a sötét folt fóbiám miatt éjjelente úgy iszkolok be a wc-ről, mint akit seggbe lőttek sörétes puskával. Persze igyekszem nem nagyon rohanni, mert magamat is nevetségesnek találom és igyekszem leküzdeni a félelmem, mert magam is nevetségesnek tartom, hogy fogalmam sincs mitől félek, de azért sietek :-D
Lehet az volna a Te esetedben orvosság, ha egyszer megkérnéd apádat, vagy valakit, hogy szedje szét a wc tartályt és mutassa meg hogyan működik. Vagy rajzoljanak egy alaprajzot, hogy merre folyik a cucc amit lehúztál, Honnan jön a víz stb.
Én pedig a csapoktól félek.7 éves koromban az iskolában a mosdóba mikor ittam a csapból egyszer csak látom hogy fekete víz jön belőle.Úgy megijedtem,barátnőm mondta hogy biztos tisztítják a csapot.Azóta félek a csapoktól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!