Szerintetek a lányomnak melyik nevet adjam?
Ezek a nevek egymástól eltérőek nagyon:
Bodza, Misell, Danuta, Dalma, Eleni, Zselyke, Ráhel, Kira, Lana.
Én is szeretem a különleges neveket, de legfeljebb kutyának adnám, nem akarom hülye helyzetbe hozni a gyereket ilyennel.
Eddig a Dalma nyert.
8-as vagyok: én a legtöbb fenti nevet azért nem adnám a gyerekemnek, mert túl "külföldiesek" (Misell, Eleni, Ráhel, Lana). Tulajdonképpen a Kira is ide tartozik, de az valahogy mégis nagyon tetszik, ezért tettem vele kivételt:)
A Bodza egyszerűen furcsa lenne szerintem egy lánynak, még sosem hallottam személynévként. És egyetértek veled, hogy vonzóak számodra a ritka nevek, de ez talán túlságosan is az.
A Danuta számomra mindig is egy kicsit "keményen" hangzott...
A Zselyke név hallatán kifejezetten erdélyi származásra asszociálok.
1 voltam, megírtam , hogy a Dalma tetszik, a többiről nem akartam véleményt mondani. De ha kérdezted,
1.ez egy növény neve, semmi nőiesseget nem látok benne.
2. nagyon szép az eredeti francia és angol alak, de ezzel az írásképpel a kisebbséget idézi
3. ebben sem látok semmi finomat, nőieset
4. hacsak nem görög a vezetéknév, elég hülyén hangzik együtt
5. nekem is vizslás, előttem szólóval egyetértek
6,7,8 szimplán nem tetszik, a hangzása miatt+ kevés családnévvel tudom elképzelni.
A Zselyke név szerintem nagyon szép és legalább magyar. A Dalma is tetszett egy időben nagyon, most is tetszik, de a Zselyke jobban.
A Lana viszont nagyon nem tetszik, mindig valamilyen amerikai tini film jut róla eszembe, ahol a Lanák sosem szimpatikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!