Túlzott emancipáció?
Mármint mit gondolnál te a ló túlsó oldalának? Elmesélnéd, hogy mi zavar és miért?
Egy rövid teszt: ha az adott szituációt lejátszanád egy másik pasival, és nem lenne fura, akkor valszeg rendben van. Ha viszont értelmetlen és groteszk a dolog, akkor valószínűelg szexista vagy barátom, és az adott dolog biza nem volt rendben.
Most azon vagy megsértődve, h valaki gorombán reagált, mert megbámultad és most az egész női nem és az emancipáció a hibás?
"akinek nem inge nem veszi magára," -akkor 90 százalék nem veszi magára, te meg a többi 10 százalék miatt picsogsz, ennyi ésszel nem csoda, h bunkóbb nőket fogsz ki mindig.
Köszi az eddigi válaszokat :)
Egyes: Megnéztem a Fement, majd utána is olvasok kicsit, nem gyenge.
Kettes: Nyilván igaz amit írsz, hozok is egy példát akkor, hogy érthetőbb legyek: Kint vagyok külföldön és ha már itt vagyok, tanulom az adott ország nyelvét. 7 lány és 2 fiú a csoportban, a tanár hozott anyagként a férfi-női kommunikációs különbségekről cikket. Ebben a nők "nőkként", a férfiak "Y-kromoszómásként" voltak megemlítve. És ez akkor is zavart volna, ha a nők "dupla X-esre" lettek volna lefokozva.
Hármas: Nem is a kérdésre válaszolsz, így nincs hozzáfűzni valóm ahhoz, amit írtál.
Egyetértek az alapeszmével, miszerint az emancipáció szükséges. De valóban igaz, hogy néhányan "túlzásba viszik", és a férfiak legapróbb megnyilvánulásaiban is paranoid módon keresik a rosszindulatot. Ezt nem igazán értem, de mint ahogyan férfiaknál van hímsoviniszta, úgy a nők körében is van nősoviniszta, aki sajnos a feminizmussal példálózik tévesen. Pedig a feministáknak sem ez a céljuk. Hanem az egyenjogúság, az, hogy a férfiak ne legyenek felsőbbrendű helyzetben, de a nők sem!
Véleményem szerint ettől függetlenül még megmaradhat a nő nőnek, a férfi pedig férfinak, akár az etikettet illetően is.
Az emancipáció szükséges, és jó dolog. A gond az, hogy egy-két idióta férfigyűlölő újságíró/aktivista rossz hírnevet szerez a feministáknak, és az emancipáció támogatóinak. Ilyen idióta újságíró írhatta azt a bizonyos cikket is.
Magyarországon viszont az emancipáció "nem probléma", az általános iskolai tankönyvekben a nőket lealacsonyítják. Egy 6. osztályos tankönyv szerint a lányok gyengébbek matekból, a logikai képességeik pedig hiányosak. Csodálom, hogy nem lett belőle botrány, pár napig volt szenzáció az internetes hírportálokon, majd az egészet a szőnyeg alá söpörték.
"Ebben a nők "nőkként", a férfiak "Y-kromoszómásként" voltak megemlítve. És ez akkor is zavart volna, ha a nők "dupla X-esre" lettek volna lefokozva. "
Ezt a transzfób hozzáállást pont a feministák szeték volna ízkere az első adandó alkalommal.
"Ezt nem igazán értem, de mint ahogyan férfiaknál van hímsoviniszta, úgy a nők körében is van nősoviniszta, aki sajnos a feminizmussal példálózik tévesen. "
a különbség az, hogy a nők elnyomásának van egy kultúrális alapja, és emiatt egy csomó előítélet bele van épülve az emberek tudatába, anélkül hogy észrevennék. A nősoviniszta csoportok kezében nincs politikai hatalom, ők nem a főnököd, ÉS az anyád, ÉS a párod.
" Így van, a nők csak az emancipáció előnyeit akarják élvezni a hátrányait meg nem. Például kiakadnak azon ha elsőn randin fizetni kell vagy ha nem engedik őket előre az ajtónál."
Ez illemtan, nem gender kérdés. Ha nem vagy egy utosó tajgaparaszt, akkor szerintem nemtől függetlenül nem vágtázol be egy ajtón anélkül hogy megnézed, hogy vajon be akar-e menni oda másik X ember épp veled egy időben.
De azért ha ezt összehasonlítod mondjuk az abortusz legálisságával vagy az azonos mennyiségű fizetések kérdésével, PICIT más szint. az egyik arról szól, hogy jajj, másodikként jutottam be X helységbe, a másik meg arról, hogy akutan megdöglesz-e vagy sem. Érzed a különbséget?
Az evolúció úgy hozta, hogy a nők sokkal jobbak a háztartási munkában és a gyereknevelésben, a férfiak maradjanak a favágásnál és a tetőjavításnál nyugottan.
A megalázás akkor történik ha mondjuk a nő elvégzi a háztartási munkát a férfi meg nem javítja meg a tetőt akkor azzal megalázza vagy lealacsonyítja szolgasorsba a másik nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!