Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A japánok főzés terén miért...

A japánok főzés terén miért ilyen brutálisan körülményesek?

Figyelt kérdés

Persze tisztelet a kivételnek.


Láttam már sok japán főzős videót a nagyon kezdőtől, a profibbig.

De mindenki ilyen volt. Az első gondolatom az volt, hogy iszonyúan szerethetnek mosogatni. Minden legapróbb dolognak külön plasztik zacskó, tányér. Ha valamit összekevernek, azt MINDIG olyan tál fölött teszik, amiben jeges víz van. De minek?

A lisztet, és hasonló dolgokat 2-szer-3-szor átszitálják, azt is külön tányérba, vagy plasztikba. A sárgarépát is meghámozzák, valamint még rengeteg dolgot, amit az itteni emberek nem szoktak meghámozni. Sokszor minden egyes hozzávalónak külön evőeszköz, amivel belekeverik a másikba.


stb stb.


Engem csak érdekel, mert tényleg nem értem. Mert szerintem az étel semmiben sem lesz másabb, ha jeges víz felett keverjük. Oké, hogy ilyen a kultúrájuk, de mire jó ez a már szó szerint időpocsékolásos körülményesség? Volt olyan recept, amit én fél óra alatt elkészítettem, nagyon finom volt, ők 1 óra alatt csinálták meg, és vagy 3-szor több volt a mosogatni való.


Ráadásul ez a rengeteg plasztik baromira környezetszennyező, pedig a japánok imádják ezt használni, nem értem miért.



Mit gondoltok? Mi a véleményetek? Normális az efféle körülményesség? Most ha a kultúrát nem nézzük.



2014. szept. 18. 07:36
 1/1 anonim válasza:

Szerintem márpedig ezt a kérdést csakis a kultúrájuk tükrében tudod megközelíteni. Ők ilyenek, de pl. nem csak a főzésnél, láttam én már kémiai kísérletet is japánoktól, hát ott is ugyanez volt a képlet. Mellesleg ezek a videók véleményem szerint a nagyérdemű közönségnek készülnek, úgyhogy nem hiszem, hogy azért minden háztartásban így működne a dolog, kb. idejük sincs rá.

De ha belegondolsz és megnézel egy akármilyen főzőműsort ott is rengeteg olyan van, ahol már előre kiporciózzák az alapanyagokat és minden kis tálkába és pohárkába van, hát az kb. ugyanez...

Mellesleg miért ne lenne normális? A sárgarépát én is meg szoktam hámozni...

2014. szept. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!