Ez nem vélemény kérdése: [link]
Iskolába jártál?
Tényleg nem vélemény kérdése :D
De ha az lenne, akkor is azt mondanám, hogy igen, az ember állat.
Most néztem meg a majmok bolygója filmet a Tv-ben, és a kis majom (okés, számítógépes)annyira emberi volt.
De természetfilmben is annyira emberiek.
Szerintem sok ember azért nem bírja a majmokat, mertt annyira hasonlítanak ránk, csak kicsit rondábbak számunkra.
kvázi csúnya emberek.
Főleg a csimpánzok.
A kérdéssel arra akartam konkrétan rákérdezni, hogy az ember szerintetek is állatias-e? Olyan értelemben, hogy vad. És olyan értelemben is nevezhető-e állatnak az ember, hogy féllábbal még a dzsungelben van szerintem. Persze csak képletesen.
Szerintem mi is állatok vagyunk, méghozzá az intelligenciánkat szörnyű dolgokra használó állatok. Más állatok nem használják az eszüket felesleges kínzásra.
Az "emberállat" szörnyű is tud lenni, és ez engem megrémiszt.
A másik problémám az, hogy megtagadjuk az állat mivoltunkat, és a civilizációban, társadalomban eltávolodunk az igazi önmagunktól. Gondolok itt arra, hogy 18 év alatti iskolarendszerben az a gyerek sikeres, aki mesterien tud kihasználni másokat.
Úgy érzem, hogy rossz irányba tartunk. Lehet kinevetnek ezért, nem tudom. Nem érzem egészségesnek azt, ahogy élünk. Főként mentálisan.
Filmen láttam egy csimpánzt, akit bántalmaztak: kitépte az összes szőrét, megőrült, és magányosan meg is halt. Ez nekem annyira emberi volt...
Főként a magányos életstílust tartom szomorúnak. Vagy csak én vagyok magányos?
Személyeskedő választ légyszi ne rakjatok be. köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!