Szerintetek van olyan ember aki ül mondjuk vonaton, buszon és valaki megkérdezi töle hogy szabad-e az a hely és azt mondja nem!? Mert ilyenkor mindenki azt mondja hogy szabad, mert igy illik . Szerintetek van ilyen? Olyan kiváncsi vagyok.
"ennyi erővel megse kéne kérdezni hogy szabad-e a hely :'D"
Na pont ezért nem kérdezem meg!
Mivel vagy bérletem, vagy jegyem van, amiért pont azért fizettem, hogy ugyanúgy használhassam a buszt, mint a többi utas.
Akkor ezzel az erővel aki korábban ott volt, valami előjoggal bír? Nevetséges.
Én főleg városi busszal utazom, ott soha senki nem kérdez meg senkit, hogy szabad e.
Annyian ülnek le egymás mellé, hogy kérdezgetésből állna az életük, ha mindig mindenki kérdezősködne.
(Meg úgyse kíváncsi senki a válaszra)
Mostanában utazom inkább távolsági busszal, ott inkább kérdezősködnek, ahogy észrevettem.
De pl városi buszon ha mondjuk tele van, és vannak akik a táskájukat maguk mellé teszik, abból én sportot űzök, hogy összeszedetem velük a motyójukat, és simán leülök.
Ha nem szedi össze, ráülök a cuccára.
Ugyanúgy kifizetek 7000 ft-ot bérletre, nehogy már valami tróger az én pénzemen utaztassa a táskáját egy külön ülésen...
Távolsági járaton buszon/vonaton szokták.
Helyközi, "két percig ülök melleted" szituban nem szokás, mert nehogy máá' hozzá kelljen szólni valakihez, akit úgy se látnak többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!