Szerintetek van olyan ember aki ül mondjuk vonaton, buszon és valaki megkérdezi töle hogy szabad-e az a hely és azt mondja nem!? Mert ilyenkor mindenki azt mondja hogy szabad, mert igy illik . Szerintetek van ilyen? Olyan kiváncsi vagyok.
Figyelt kérdés
2014. szept. 11. 17:18
1/16 anonim válasza:
Egy nem szimpatikus korombeli megkérdezné azt hogy szabad-e én azt mondanám hogy nem, ugyanis semmit nem csinálhatna mert elrettentő példa még így jó időben az izomzatom, de egy idős valakivel nem volnék bunkó, és mással sem.
22F
2/16 anonim válasza:
Én:D ..de az úgyvolt hogy ismertem az illetőt, ő viszont nem ismert fel engem.
3/16 anonim válasza:
Én már voltam így.Kedvesen megmondtam, hogy sajnálom, de foglalom a helyet valakinek.Nem sértődött meg, keresett más helyet.
4/16 anonim válasza:
Van olyan, hogy azt mondják, hogy foglalt, mert a férjem/feleségem/barátom/barátnőm épp most ment ki a mosdóba.
Mondjuk ez vonaton fordul elő, buszon nem annyira.
5/16 anonim válasza:
Járnál Szabolcs volánnal 2 évig, látnál bőven ilyeneket.Szinte minden napos dolog.Tök mindegy hogy idős vagy sem, foglaltnak mondja, pedig nem is vár senkire
6/16 anonim válasza:
Nem illemből mondják, hogy szabad, hanem joggal mondják. Ugyanis az utas annyi ülőhelyet foglalhat el, ahány jegyet vásárolt. Ha valaki csak egyet vásárolt, akkor arra leül, aztán a többi helyhez semmi köze.
7/16 A kérdező kommentje:
Hátjó azt megértem ha vkinek foglalnak vagy nem szimpi az illetö.
2014. szept. 11. 17:34
8/16 A kérdező kommentje:
De ha semmi köze a többi helyhez ennyi erővel megse kéne kérdezni hogy szabad-e a hely :'D
2014. szept. 11. 17:35
9/16 anonim válasza:
Illendőségből szokták megkérdezni, mivel közel vannak egymáshoz az ülések és így ha leülsz akkor befurakszol a személyes szférájába. Persze a másiknak ha tényleg nem foglalja valakinek az ülést akkor nem illik ill. nem is szabad nemet mondania tömegközlekedési eszközön.
10/16 A kérdező kommentje:
De mondjuk ha kabinos a vonat? És egy ember ül a kabinban akkor is megszokták kérdezni és a kabinban simán lehet ugy ülni hogy nem ülnek egymás mellé az már nem magánszféra.
2014. szept. 11. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!