A mai világba miért ők a meghatározó személyek?
A mai világba sokan példaképnek tekintenek olyan embereket akik valólyában semmi tiszteletreméltót nem tettek. De sokan imádják őket. Gondolok itt a youtubos videósokra (herby,szefi,metalexovics,pewpewdie)
Való világos selejtekre, éjjel nappal budapestes degeneráltakra.
Nevetséges ''zenész''/zenekarokra (onedirection,justinbieber,busta stb)
És olyan embereket nem tisztelnek mint a rendőrök tűzoltók orvosok.
Vagy akár tanárok vagy bármi más. Az emberekből kezd kveszni a józan ész?
Ezektől én is idegbajt kapok, herby egy idióta tróger, pewdiepie meg egy bohóc akinek a videói a 12éves korosztályhoz szólnak, a másik kettőt szerencsére nem ismerem.
De ezek az emberek híresek, a youtube által mindenki megnézheti őket, de mondj már egy híres orvost vagy tűzoltót vagy rendőrt? Nem lehet az orvos szakma a példaképed, és ha nincs a rokonságban vagy a közeli ismerősök között ilyen ember akkor nem ismersz eggyet se,m ert az orvosok nem teszik fel az életüket a youtube-re.
Amúgy meg sértés minden zenészre nézve, hogy bustát is közéjük sorolod.
nem vagyok az a kotekedos, de a
www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2013/12/asp_620_onedi.jpg
jobb hatso annyira irrital :@
"A jogszabályokat nem ők hozzák"
Így van. Viszont sok minden rajtuk múlik. A múltkor láttam, hogy egy srác átment az úton, úgy hogy sehol nem volt még a közelben sem kocsi. Egy rendőr észrevette a parkolóból és 20k-ra megbüntette. Pedig ezzel aztán tényleg senkinek nem ártott, kicsit sem volt veszélyes a társadalomra amit csinált, egy kocsit sem kényszerített fékezésre, stb. Úgyhogy a rendőrök a szememben nem emberek. Ez van.
Biztos lehet találni hibákat mindenkiben, ahogy a rendőrökben is. Attól, hogy hibáznak, vagy van köztük olyan, aki nem jól végzi a dolgát szerintem még lehetne, és kellene is őket tisztelni. A többség, biztos vagyok benne, hogy azért lett rendőr mert segíteni akar, hozzá akar járulni a közösséghez.
Kedves kérdező: a kérdésedre a válasz pedig, a társadalom azt kapja, amire figyelmet helyez. A társadalom jelenlegi "oktatási" eszköze a TV, újság internet stb.
Ne hidd, hogy az iskolával lezárul az oktatásod. Már ha élsz ezekkel a médiumokkal. A népet így lehet közös véleményre hozni dolgokkal kapcsolatban vagy elvonni a figyelmüket a fontos dolgokról. Csak ezt kevesen tudják. És igen, emiatt kezdd kiveszni a józan ész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!