Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minek van Ennyi raszista...

Maya17 kérdése:

Minek van Ennyi raszista ember a Földön? Mire jó az hogy Mindenkit egy kalap alá vesztek?

Figyelt kérdés
De nem csak a raszistákat nem értem ha nem azokat sem akik meg vettik az olyan,lányokat akik nem 30 évesen szülnek gyereket attól még ugyan ugy van vagy lehet szakmájuk és normális munka helyük lehetnek jó szülők stb. Miért ilyen a,vilag?
2014. aug. 29. 23:59
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
De az a lényeg hogy ha látok egy embert nem ítélem el vagy ha látok egy ki írást ahol fiatal lány terhes stb nem egyből roma származásúra gondolok vagy valami barna színűre. Vagy ha gyilkoságról hallók a hírekben külföldről nem egyből Pakisztán iszlám emberkre gondolok l. De egyes emberek egyből csak egy fajta embere gondolnak.
2014. aug. 30. 11:28
 12/29 anonim ***** válasza:

A média így neveli őket. Ha megnézed ez az amit sulykolnak a hírekben. Efelé terelik a gondolkodást. És működik.

Az újságok és a tévé olyan, mint egy mesterséges környezet.

Ha rendszeresen nézed, akkor hozzászoksz, hogy az a valóság, miközben egyáltalán nem az. Van aki ezt képes meglátni, van aki nem. Van aki csak érzi, hogy valami nincs rendben, mint ahogy te is érzed, hogy nincs ez rendben.

Nem azt mondom, hogy azok a romák, akik bűnözők nem játszanak a média keze alá. De a média hatalmában áll, hogy fogjon egy elszeparált esetet, és széles körben úgy terjessze el, hogy utána mindenki azt fogja gondolni, ez az ami mindig van, ez az általános.

Hiszem, ha elkezdenének csak pozitív híreket adni, akkor az emberek sokkal jobban kijönnének egymással, megnőne egymás felé a bizalom is. Nem arról beszélek, hogy tökéletes lenne a világ, de sokkal-sokkal jobb lenne.

2014. aug. 30. 11:45
 13/29 A kérdező kommentje:
Én tettem elenne kint élek külföldön itt nincs akkora rasszizmus ha Magyarországra megyek akkor meg csak olyan helyre megyek ahol tudom,hogy ismerem nagyából az embereket az utcán rám nézve nem tudnak rosszat mondani mert normális ruhában járok tisztán stb és köszönöm hogy fogjam be a szám igaz nem tudom meg váltani a világot hogy mindenkinek más legyen a véleménye ennyi
2014. aug. 30. 11:46
 14/29 anonim ***** válasza:
Te tettel ellene? Fogtad magad es tizen evesen a rasszizmus miatt kikoltoztel kulfoldre? Na ne farassz..
2014. aug. 30. 11:53
 15/29 anonim ***** válasza:

Bocs, bizonyára ki kellett volna kötnöm, hogy az elmenekülés valójában nem tenni vele valamit...

Igazából ami nem jött át nekem a kérdésedből az, hogy te ettől szenvedsz. Szóval akkor te vagy az egyik célpontja neki?

Az szar ügy. De ha már csak jó példát mutatsz, azzal már teszel ellene.

2014. aug. 30. 11:58
 16/29 anonim ***** válasza:

Aki a médiát okolja a rasszizmusért az nyissa már ki a szemét és menjen már ki az utcára. EÜ-ben dolgozok/tanulok, számtalan olyan eset fordul elő nap mint nap ahol a kedves CIGÁNYOK ugyanis olyan magyar szó, hogy roma nincs, szóval a kedves cigányok életveszélyesen megfenyegetik a segíteni érkező tényleg teljesen jószándékú orvost, vagy mentőst. Sokszor meg is ütik csak azért, mert mondjuk újraélesztéskor nem ad az orvos be a szívbe adrenalint (mert nettó baromság, és nem használ a betegnek), az igen művelt cigány pedig a Ponyvaregényből tudja, hogy bizony az adrenalint tíz centis tűvel, szívbe kell adni.

Bizonyára akkor is én voltam a rasszista amikor a kedves kandisznó cigány hátulról fellökött a buszpályaudvaron mert nem fért el a táskámtól, és háttal álltam, tehát a bőre színét sem láttam. Az iz biztos rasszizmus amikor az orvos értesíti a gyámügyet, mert a gyerekek olyan laborértékei vannak, hogy az is csoda, hogy életben van, mert a kedves szülők alkoholra költötték a pénzt gyógyszer helyett. Akkor is bizonyára én vagygok a rasszista amikor felháborodok azon, hogy a kedves cigányok képtelenek ember módjára viselkedni, a tömegközlekedésen, a kórházban, a boltokban, meg úgy általában mindenhol, és ezt a saját szememmel látom. Persze 10 cigányból csak kilenc ilyen... Ó szegény egy... Ez nam rasszizmus kérdező, hanem jogos előítélet!

Ami pedig a fiatalon vállalt gyermeket illeti, azzal nincs baj, ha egy lánynak mondjuk gimi után egyből gyermeke lesz, a probléma ott kezdődik amikor felelőtlen nem védekezik és úgy csúszik pe tiniként a gyerek. És ne röhögtess, hogyan tudna valaki úgy felnevelni egy gyereket, ha annyira hülye, hogy még a kotont sem tudja használni.

Tudod kedves kérdező, manapság ami a cigányokat illeti, olyan messzire mentetek el, hogy nincs olyan, hogy rasszizmus. 300 éve volt a népednek beillezkedni a magyar társadalomba! 300! Mi van ma?! A cigányok túlnyomó többsége segélyből, uzsorából bűnözésből él. Pedig számtalan lehetőségük lett volna a nyomorból történő kitörésre. Csak igény nem volt rá.

2014. aug. 30. 12:50
 17/29 anonim ***** válasza:
Nyilván a saját tapasztalatoddal nem lehet vitatkozni utolsó. És azt is írtam, hogy a média csak felerősíti a hatást. De édesapámnak volt cigány albérlője, aki tisztességesen fizette az albérletet, és dolgozott. És édesapám pedig hagyta, hogy ott lakjon. Máshol nem adtak neki lakást. Azt akarom mondani, hogy a túlzott általánosítás még azokat is lelombozza, akik próbálkoznának, még akkor is, ha a rossz példák valóban túlnyomó többségben vannak.
2014. aug. 30. 13:23
 18/29 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok de csak a cigányok bűnöznek? ha már cigánynak Irod kedves válaszadó mert tudod igen is a cigányt tisztességesen Romáknak nevezik szóvalhogy cigányozol az ugyan az mind ha a magyarokra azt mondják a cigányok hogy paraszt na nekem ez igy esik. De mind1 nem foglalkozok már ilyen emberekel akik igy általánositják az embereket. És igen is a való életben sok Magyar is gyilkol lop stb NEM CSAK ROMÁK. Szóval köszönöm hogy ilyen szépen írsz. Arra meg hogy nem "TUDTUNK" be illeszkedni az nem azért van mert nem akartak egyesek nem mindenki hozzá teszem ha nem azok akik be akartak illeszkedni azoknak sem hagyták mert ki nézték őket stb. És nem tinédzserként költöztem ki ha nem anyámékkal jöttem ki még 9 évesen. És nem szöktem a családommal a rasszizmus ellen ha nem otthon nem tudtak el helyezkedni ugysem hogy Diplomájuk van. Azzal teszek elenne hogy nem megyek,olyan társaságába ahol ugyis csak vita.
2014. aug. 30. 13:46
 19/29 anonim ***** válasza:

"Ne haragudjatok de csak a cigányok bűnöznek?"

Természetesen nem. De ha az ERŐSZAKOS tehát a legrosszabb fajta, bűncselekmények elkövetőit nézzük, nem lennék meglepve, ha lényegesen nagyobb lenne a cigányok aránya, még úgy is, hogy sokkal kevesebben vannak a népességen belül. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a cigányok bűnöznek, de a cigányság nem is nagyon teremt értéket, hiszen aki nem bűnözik, az is gyakran segélyen él.

"a cigányt tisztességesen Romáknak nevezik"

Lóf..zt. Van Országos cigányönkormányzat, és Száztagú cigányzenekar is. A cigány a néped neve magyarul! A Roma a néped neve cigányul. Az már csakis egyedül a ti hibátok, hogy a néped magyar nevéhez annyi mocsok és bűn kapcsolódik, hogy pejoratívvá vált. A drága liberálisok csak feleslegesen polkorrektkednek a roma szóval. Nevén kell nevezni a gyereket.

A paraszt pejoratív használata pedig egy cigány szájából több mint vicces. Én paraszt családból származom, és büszke vagyok rá. Ugyanis dolgos emberek voltak a felmenőim, nem pedig ingyenélők. Ugyanis a primitívebb cigányok azért parasztozzák a magyarokat, mert mi dolgozunk nekik pedig büdös a munka és élősködnek.

"És igen is a való életben sok Magyar is gyilkol lop stb NEM CSAK ROMÁK."

Ettől a romák még baromi sokat gyilkolnak, lopnak és csalnak. Egyik nép sem született szentnek, a magyar sem, nálunk is vannak aljaemberek de arányaiban nem annyi, mint a cigányoknál. Arról nem is beszélve, hogy nem csak Magyarországon van cigányprobléma, hanem mindenhol ahová a néped beteszi a lábát, ugyanis többségetek országtól függetlenül nagyívben tesz a szabályokra, és cseszik dolgozni.

"Arra meg hogy nem "TUDTUNK" be illeszkedni az nem azért van mert nem akartak egyesek nem mindenki hozzá teszem ha nem azok akik be akartak illeszkedni azoknak sem hagyták mert ki nézték őket stb."

Bizonyára mindenhol ilyen rasszisták az emberek és kiközösítik szegény szentéletű cigányokat. Lol. Mint már írtam, a éped mindenhol problémát jelent. Angliában azért kevésbé, mert az az ország egy akkora olvasztótégely lett, hogy ott már nem tűnik fel.

"És nem szöktem a családommal a rasszizmus ellen ha nem otthon nem tudtak el helyezkedni ugysem hogy Diplomájuk van."

Vannak értéktelen diplomák, amikkel én magyarként nem tudnék elhelyezkedni. Számos magyar kórházban dolgozik arab, vagy egyenesen fekete orvos. Ha őket befogadta a társadalom, és engedi őket ilyen felelősségteljes munkát végezni, akkor a szüleidnek sem lett volna probléma értelmes, és értékes tudással elhelyezkedni. Van olyan ismerősöm, aki három diplomás, mégse kapott itthon munkát, mert mind a három diplomája büfé-ruhatár, értéktelen papír.

"Azzal teszek elenne hogy nem megyek,olyan társaságába ahol ugyis csak vita."

Meg a neten gerjeszted az indulatokat...

Egyébként valóban vannak normális cigányok is. Őket nagyra becsülöm, több ilyen ismerősöm is van, de ők is be szokták látni, hogy a népükkel komoly problémák vannak. Ez az általad tanúsított, liberális ujjal mutogatós, csúnyqa rásszistázós mentalitás, pedig nevetséges. Tudod mi a rasszizmus? Az, ha magyarként azt mondanám, hogy utálom a svábokat, mert szőkék magasak, meg német disznók.

Az, hogy nem kedvelem a cigányokat csak annyit jelent, hogy túl sok cigánnyal találkoztam, és szépen bemutatkoztatok. Ez nem rasszizmus ez jogos előítélet!

2014. aug. 30. 14:27
 20/29 anonim ***** válasza:

Kerdezo, kicsit fogalomzavarban szenvedsz. A ciganyt azert nevezik ciganynak mert az a nevuk mar tobbszaz eve. A magyarok meg a paraszt parhuzam meg ertelmetlen, mivel a paraszt egy tarsadalmi reteg (volt) a magyarsagon belul, a magyar "paraszt" pedig semmi negativat nem jelent, dolgos, onellato, becsuletes emberek voltak mindig is, masokkal ellenben.

Egyebkent UK-ban is komoly gondot okoz a ciganysag, a vicc az hogy a 2ik generacios Pakik emeltek fel a hangjukat a kornyekukre koltozott ciganyok ellen, azaz meg a pakiknak is sok amit tapasztaltak.

[link]

2014. aug. 30. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!