Csak szerintem van több kár mint haszon ebben az Ice bucket challange-bem?
Gondoljatok bele, több millió liter víz elmegy arra, hogy mindenki leöntse magát..
Egy átlagos vödör olyan 10 liter, esetleg 12?
Azt ha kiszámolnánk mennyit pénzt érne? ennek a víznek a mennyisége elég lenne Afrikának is szinte..
Miért, ha nem öntöd magadra, akkor talán elvinnéd Afrikába? Na ugye.
Maga a mozgalom nagyon is hasznos. Például csak Charlie Sheen 10e dollárt adományozott az ASLA-nak.
Akkor gondolj bele valami másba is, Kérdező:
Az USA egy napi ivóvízfogyasztása a sokszorosa annak, amennyi vizet eddig összesen elhasználtak erre az új trendre.Pedig hidd el, a nagy részét ők is csak pazarolják, de azt már senki sem érdekli.
Ma a Földön a városlakó emberek szinte kivétel nélkül vízöblítéses angol vécét használnak, ami szintén ivóvizet használ.Egy ember csak egy nap alatt többet fogyaszt így, mint a vödör jeges vízzel.És még nem számoltunk a zuhannyal, a fog- és kézmosással, a mosogatással és mosással, ami mind-mind ivóvizet használ.
Ezek mellett eltörpül a vödör jeges víz.Ha az ember megtanulta, hogy a mindennapi életében hogyan takarékoskodjon az erőforrásaival, akkor lesz mire hivatkozva kifogásolnia az efféle dolgokat is.
Igen, értem..
Nem is ezzel a betegségek elleni támogatással van a gondom.
Mostmár aki leönti magát, nem a betegség miatt teszi, hanem azért mert a másik kihívta, eltűnt az értelme sajnos..
Ukrajnában meg katonák halnak meg!
Szeretem az olyan kérdéseket, amikor az éhező/szomjazó Afrikával példálóznak, mert a művelt nyugati országok épp aktuális, pazarló hóbortja lecsapja a biztosítékot náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!