Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minek nevezzük az ilyet,...

Minek nevezzük az ilyet, álkedvesség?

Figyelt kérdés
Találkoztam egy sráccal, akivel régóta nem. Szokásos kérdezgetések, mi van hogy van, mit csinálsz, és akkor megkérdezi hogy "és a család hogy van"? Én mondtam illedelmesen hogy jól, de bakker, életébe nem találkozott egyik családtagommal se nemhogy a teljes családommal. :D Mi a tökömnek kérdezte meg? Mert ez nem kedvesség, hanem inkább ilyen szánalmas kedvesnek tűnés, nem?
2014. aug. 21. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy nem ismeri a családodat de attól megkérdezheti nem?

Családban/családdal is lehet gond egyszerűen csak rákérdezett. Nem nevezném állkedvességnek ,csak bolhából elefántott csinálsz .Csak egy egyszerű kérdés volt az egész .Ez nálam természetes tudom hogy van az ismerősőmnek családja vagy élettársa attól megkérdezem hogy vele mi a helyzet ,csak egy egyszerű kíváncsiság.

2014. aug. 21. 10:23
 2/12 A kérdező kommentje:
De szerintem abszolút nem érdekli mi van velük, ha életébe nem találkozott velük. Csak így próbált kedvesnek tűnni, holott szánalom. :DD
2014. aug. 21. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:

"és a család hogy van?"

Nem tudom, mit tisztáztatok előtte, meg milyen régen, meg stb. Ha volt időd közben megházasodni, meg gyerekek is születhettek, kutya, macska, teknősbéka. Ha csak annyit válaszoltál, hogy: "Köszi jól!", akkor egyértelmű, hogy tovább kérdez. Inkább azt szerette volna tudni, hogy neked most "mi is a család", azok, akikről eddig tudott, illetve bővült-e a családod.

Lehetett volna folytatni, hogy a legkisebbek otthon vannak, ketten még oviban, a legnagyobbak, meg suliban vannak. Lehetett volna azt válaszolni, hogy nekem már csak a kutyám jelenti a családom, mert nem lehet gyerekem. A szüleid még élnek, egy nagysülő sem távozott azóta? Ezeket az embereket ő nem ismerte, de téged igen.

Bármelyik elvesztése, bárki születése, mind-mind veled kapcsolatos és meghatározza, meghatározhatja az életed! Ő még arra is számított, hogy te abban a pillanatban ezt egyből átlátod! A kérdésedből semmi nem derül ki, mennyi idő telt el.

2014. aug. 21. 10:28
 4/12 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok, nincsenek gyerekek. :D
2014. aug. 21. 10:32
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, tehát ő arra lehetett kiváncsi hogy van apu, anyu, akikről nem tudott semmit, nem kellett beszélnem róluk, semmilyen témában nem jött fel.

Ezért mondom, hogy csak hogy kérdezzen valami kedvesnek látszót dolog volt ebben, nálam sajna az ilyen ember elég szánalmas...

2014. aug. 21. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Látod, nekünk sem írtad meg! Mi sem tudtuk volna, hogy nincsenek gyerekek, ha nem hozzuk ki belőled. Ennyi...
2014. aug. 21. 10:51
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát de ennyi erővel akkor bármelyik kérdésre ráfoghatod, hogy "álkedvesség", mert honnan tudod,hogy tényleg érdekli-e, vagy csak megkérdezi?

Pl.hogy Hogy vagy? Mi újság? Mi történt veled mióta nem találkoztunk? Stb...Akkor most mindenki álkedves?

Temit kérdeztél tőle? Lehet, ő meg arra gondolta, hogy ugyan mit érdekel az téged, csak megkérdezted...

Szóval: World Problem No.1.

2014. aug. 21. 12:19
 8/12 A kérdező kommentje:

Ez a lényeg, a hogy vagy?-ról nem tudod eldönteni érdekli-e.

De az biztos nem érdekli mi van a családommal, ha nem is látta még őket.

Szánalom ember, már ott kérdeznem kellett volna tőle mit érdekli, csak maradtam a hülye illedelmes...

2014. aug. 21. 14:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem, inkább ő volt a hülye illedelmes, mert megkérdezte (mégha nem is érdeklte).

De látszik az írásodon, zsigerből gyűlölöd az illetőt, akkor minek állsz le vele egyáltalán beszélgetni? Na ez az álkedvesség.

2014. aug. 21. 14:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem gyűlölöm, dehogy. Csak egy ismerős gyerek a suliból, ennyi.

De ezzel a kérdéssel elvágta magát nálam, ugyanis ez azt jelenti hogy erőlködött a beszéd közben, nem tudott mit kérdezni. Próbált kedves lenni, de sztem szánalmas volt inkább.

2014. aug. 21. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!