Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan javítsam a végsőkig az...

Hogyan javítsam a végsőkig az alábbi képességeket?

Figyelt kérdés

figyelem, eszlelés, koncentáció, reflex,kézügyesség, hallás,

látás, szaglás

2014. aug. 20. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi történt veled, hogy ezeket javítani akarod?
2014. aug. 20. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:

Sentinel akar lenni.

Nem a képességeid kell javítanod, hanem a fókuszálást, mind sokkal jobban működne bárkinél, ha nem kellene még ezer más csatornán érkező információból szelektálni az agynak.

2014. aug. 20. 23:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Azt tudom javasolni, hogy járj ki a természetbe. Ülj kint esetleg vadászlesen. Járj az erdőben szép csendben, figyelj a kis neszekre. Szerintem ez segíthet.
2014. aug. 20. 23:15
 4/11 A kérdező kommentje:
láttam egy animét és annak a főszereplőjének ezek a képességei nagyon fejlettek és én is hasonló akarok lenni köszönöm a választ hármas
2014. aug. 20. 23:43
 5/11 anonim ***** válasza:
ezek egy része táplálkozástól és életvitweltől függ, egy része gyakorlás, egy része meg védelem. átlag városi ember nem tudja ezt fejleszteni.
2014. aug. 21. 08:04
 6/11 A kérdező kommentje:
én egy faluban éltem kisgyererk koromba de most a városban élünk akkor lehetséges?
2014. aug. 21. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nagyon éhes az ember, akkor a szaglás rendkívüli módon tud javulni amíg éhes marad :)
2014. aug. 24. 00:12
 8/11 A kérdező kommentje:
jó tudni, alvás közben a hallás javul
2014. aug. 24. 02:20
 9/11 anonim ***** válasza:
meditálj, jógázz.
2014. aug. 24. 09:58
 10/11 anonim ***** válasza:

figyelem / koncentráció: meditáció egy adott dologra való koncentrálással, pl zen meditáció légzés figyelésével, de az elméd bármit csinálsz csapong, különben nem lennél ember.

észlelés: meditáció kontempláció

reflex: idegrendszer alapú, csak adott keretek között lehet fejleszteni a legprimitívebb játékokkal. legyél kreatív.

kézügyesség: ha általános kézügyesség akkor az memórián alapszik, minél több, változatosabb kézügyességet igénylő dolgot csinálj alap/közép szinten (mert ezek gyorsan elsajátíthatók és nem specializálódik annyira a mozgás mint magas szinten, így át tudod őket ültetni egy új helyzetbe). pl csomók kötése, hangszereken egyszerű darabok, yo-yo, varrás, faragás, bármi.

hallás, látás, szaglás:

a tapintást és ízlelést igénybe vevő ingereket minimalizáld, helyezd magad kényelembe, aztán ha eldöntötted mit akarsz fejleszteni a maradék 2 érzékszervet érő ingereket is iktasd ki, aztán változatos ingerekkel terheld a maradék 1 érzékszervet.

pl szaglásnál kösd be a szemed, dugd be füldugóval a füled, és adott távolságban elhelyezett pl fűszert próbálj kiszagolni. aztán mérd a távot.

2014. aug. 24. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!