Aki naiv, az egyben buta is?
Figyelt kérdés
Sokszor keverik, de én úgy vélem, van eltérés. Vagy mit gondoltok erről? Annak örülnék, ha ki is fejtenétek. Köszi :)2014. aug. 14. 21:49
1/5 anonim válasza:
Nem. Aki naív az olyan ember akit könnyen átlehet verni, vagy túl hiszékeny, nem lát a dolgok mögé. Aki buta az olyan ember aki nem tudja hogy 1kg hány dkg. Én így értelmezem :)
2/5 A kérdező kommentje:
Hasonlóan gondolom :) De akkor a naiv miért végható át? Úgy értem, ha van egy egyébként okos emberünk, akkor hogyhogy átvágható, akár csak egyszer is?
2014. aug. 14. 22:01
3/5 anonim válasza:
Okos és okos ember között is van külömbség. Attól hogy valaki jól tanul meg sok mindent tud még könnyen át lehet vágni. De van aki nemigazán tanul jól és nemsok mindent tud mégis egyből észreveszi ha hazudnak neki. A tapasztalat is közrejátszik. Valaki sokszor átélt ilyen dolgokat, valaki nem. Szerintem ha valaki okos attól még lehet naív :)
4/5 anonim válasza:
Nem jelenti, hogy buta, egyszerűen mindenkiről jót feltételez. Minden ember magából indul ki, tehát a naív ember jólelkű, ő maga sem verne át senkit. Nálam a hazudozás is idetartozik.
5/5 anonim válasza:
Szerintem lehetnek egymás részhalmazai, de lehet külön-külön is. A naiv ember szerintem túl szépnek látja a világot, kevésbé előítéletes, alapvetően pozitív beállítottságú. Emellett megférhet az is, hogy az illető buta. Bár a butaság nézőpont kérdése, néhány ember nekem butának tűnik, másoknak meg én tűnhetek butának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!