Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert olyan fontos a helyesira...

Miert olyan fontos a helyesiras ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Nezegettem a kerdeseket es azt vettem eszre hogy ha valaki valamit elir es nem irja utana rogton hogy "bocsanat hogy elirtam" akkor leugatjak es semmit toleranciaval kiszalkazzak az embert :) nem lehetne kicsit lazabban venni az itteni 1543487354154845464 nyelvtantanarnak ? ;)

2014. aug. 6. 22:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem csak ezen az oldalon fontos a helyesírás,hanem mindenhol.Aki valamennyire is ad magára,és igényes,az helyesen is ír!

Csak a suttyó falusiak,meg az ócska proliknak mindegy ez a dolog,és kötekedésnek fogják fel.

A helyesírás pont olyan,mint az ember fogainak az állapota!

2014. aug. 10. 16:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Pedig az egyik válaszolónak igaza van, általában akkor kötnek bele a másik helyesírásába, ha nincs érvük, vagy akkor, ha vissza akarnak vágni egy vitában, esetleg akkor is, hogy bemutassák, mekkora "királyok" ők otthon a fotelból.

én csak akkor kötök bele más helyesírásába, ha magas lóról beszél. Jó példa erre, mikor egy nővel vitáztam, aki dicsekedett a 100%-os magyar érettségivel, egy mondattal később meg olyan helyesírási hibát vétett, amiért általánosban is egyes járt volna.

2014. okt. 18. 10:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Nemcsak ezen az oldalon fontos, hanem mindenütt, ha valaki nyilvánosan közzéteszi az írását. Otthon a négy fal között senkit nem érdekel hogyan ír, hiszen akkor az ő magánügye a minőség. De mihelyt kikerül mások számára is látható módon az írott szövege, már nem magánügy többé. A helyesírás valahol a személy énmárkája is, hiszen nem látunk belőle többet ennél a legtöbbször, mint amit leír, és ahogyan leírja.

Ami az elütött betűket illeti, aki számítógépen való írásra adja a fejét, annak nem elég, ha leírja a hiba után rögtön, hogy bocs, de tévedett. Tudnia kell kijavítani a hibát, hiszen a számítógépen (telefonon is) van törlés billentyű vagy gomb, amivel megteheti. Rövidebb is, mint kiírni a bocsánatkérést, miközben a hiba ottmarad látható módon.

De nem lehet eléggé hangsúlyozni az ékezetek nélkül való írás förmedvényét sem. Ez is pestisként terjedőben van, elég szomorú. Ez sem más, mint igénytelenség, ez sem szül bizalmat az író iránt, mert ez ellen is lehetne tenni.

Nem, nem lehet lazábban venni, mert épp azért hangoznak el ehhez való kérések, kérdések, mert már eddig is lazán veszik sokan a témát. Ha nem így lenne, nem lenne ennyire körüljárva a kérdés. Mivel már eleve is lazán van kezelve a helyesírás, ideje lenne komolyan venni. Évtizedek óta romlik a magyarok helyesírása, és ezt előszeretettel magyarázzák a nyelv változásával, átalakulásával stb. De nem lehet mindent ezzel magyarázni, ez nem ment fel a helyesen írni tudás felelőssége alól.

2019. máj. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!