Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz hogy aki minden...

Az igaz hogy aki minden komoly dologból viccet csinál es sokat nevet az csak egy múltban történt nehéz sérelmet akarja leplezni?

Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Így általánosságban nem. Lehet hogy 1-1 emberre igaz, vannak olyanok akik az önbizalomhiányukat szeretnék ezzel leplezni. De így általánosítva nem igaz.
2014. aug. 6. 09:30
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
hát nem tudom másnál mennyire igaz, nálam sajnos így volt/van (még kicsit)...de pl a legjobb barátom elég sok mindent elhülyéskedik, de ha kell tud komoly is lenni...és neki ilyen a természete...
2014. aug. 6. 09:34
 3/5 anonim ***** válasza:
rám igen meg amit az első irt az is
2014. aug. 6. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem. Eleve az sem biztos, hogy viccet csinál, csak te értelmezed viccnek. Lehet persze az is, amit írsz, meg az is, hogy csak szimplán gyogyós. De az esetek többségében inkább arról van szó, hogy vagy erős az illető lelkileg és nem török össze mindjárt minden nehézségnél,

vagy lehet az is, hogy tapasztalt már annyi rosszat, szomorút életében, hogy tudja, attól nem lesz semmi jobb, ha bőg, panaszkodik vagy búbánatos fejet vág. Ehelyett inkább felméri a helyzetet, és előre felé néz, a megoldást keresi, és könnyen lehet, hogy megereszt egy-egy viccesebb elszólást is, hátha a körötte lévő aggodalmasabb embereket ezzel kicsit megnyugtatja, felvidítja.

Ahol a komoly fapofa nem segít, ott a vicc sem segít, de vidám felfogással könnyebb valamin túllépni vagy előrejutni, megoldani azt...

Szóval semmi konkrétot nem tudunk emberedről és a szituációról, így nincs tuti válasz... Bármi lehet.

2014. aug. 6. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez általánosságban nem igaz. Biztos sok ilyen is van, viszont én nem sorolnám magam ebbe a körbe.

Én pedig tényleg mindenből viccet csinálok, a problémákat elbagatelizálom. Persze megoldok mindent, tehát ez nem azt jelenti, hogy nemtörődöm vagyok, csak egyszerűen rájöttem, hogy a probléma akkor is probléma ha sírok rajta, meg akkor is ha nevetek. Ugyanazt a megoldást igényli, csak amíg az első variáció tönkretesz, a másik nem.

Sokkal szebb az életem így, hogy nem engedem megsemmisíteni magam a problémák által. Szerintem mindenki nevessen, mert gondok, komoly dolgok mindig lesznek, de talán ezzel a módszerrel kevesebb fásult ember lenne köztünk.

Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a komolytalanság csak és kizárólag akkor alkalmazható, ha a saját életemet érinti csak. Ha már más komoly problémájáról van szó, akkor amellett hogy megpróbálom kicsit felvidítani, figyelem a reakcióit, és én is komoly vagyok nyilván.

Tehát az, hogy valaki mindenből viccet csinál, nem jelenti azt, hogy teljesen komolytalan. Egyszerűen így jobb élni.

2014. aug. 6. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!