Mitől alakul ki a kényszerbetegség?
Félelemből fakad, a kényszerbeteg száz százalékos biztonságra törekszik, de mivel ez nem lehetséges, állandóan ismétli magát, hogy biztosra mehessen, de mivel ez nem az ismétlések számától függ, nem jut sehová.
Ajánlom a logoterápiát, Frankl könyveit, a paradox intenció módszerét.
A kényszerbetegségek egy gyermekkori trauma miatt alakulnak ki, amit, valamely ismerős rossz viselkedése vált ki
Az enyém az, h tisztaságmániás vagyok, azért, mert amikor anyum elhagyott minket, én rosszul éreztem magam, mert azt hittem, hogy miattam ment el, és az ősszes bánatomat a takarításba vezettem le. Ha a munkahelyemen látnál, akkor ott a pultot, ahol épp vagyok, folyton takarítom, de hogy miért, azt nem tudom.
Ma már, ha felidegesítenek, az a szervezetemen jön ki, mert begörcsöl a pociim, és rosszul leszek ilyenkor, berakom 3 órán keresztül a kedvenc számom( Elyar Fox - Colour Blind )
És megnyugszom és jobban leszek
"én például mindig kényszert érzek hogy számoljak, és egy dolgot többx megcsináljak ugyanugy egymás után, és nagyon zavar"
Ez érdekes. Nálam nem jellemzőek a folytonos kézmosások, számolások. Nálam inkább a többszörös olvasás. Pl. most a kérdésedet vagy 10-szer elolvastam egymás után, fogalmam sincs miért, tudat alatt tudom, hogy ez hülyeség meg semmi értelme, de mégis késztetést érzek rá, hogy újra el kell olvasnom. Nagyon idegesítő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!