Mikor halljátok, hogy kis gyerekek szájából eszméletlen ocsmány szavak hangoznak el, hogyan reagáltok erre? Mik fordulnak meg a fejetekben?
Egy felnőttnek még szokatlanok, de nekem huszonévesnek már nem tűnik fel.
Kiskoromban én is ebbe nőttem fel, és nem lettem neveletlen, bunkó, rossz ember.
A szókincsünkben forognak ezek a szavak, minek kellene elhallgatni őket.
22F
Nálunk a családban szinte minden elvetemült gyerek káromkodik (lóf***, pic** szavak).
Amíg nem minden mondatában káromkodik, szerintem nincs baj :)
24 éves lány vagyok, de nekem így is szokatlan és rossz hallani. Szerintem fogalmuk sincs az ilyen gyerekeknek, hogy mit is mondanak, csupán látják a szülők és a környezetük reakcióiból, hogy hogyan hatnak rájuk ezek a szavak, és ha a gyerekeknek tetszik, hogy esetleg feldühíthetik pl a szülőket, akkor lehet, hogy ezért is fogják használni. Na meg azért, mert a felnőttektől hallják és megtetszik nekik és így talán menőbbnek érzik magukat.
Viszont szerintem legyen akár fiú/férfi, vagy lány/nő az illető, a csúnya szavak akkor is fölöslegesek és az illetőt minősítik, ha használja.
Én sosem felejtettem el mikor mentem városban és kettő 10 év körüli fiúcska nagyon rappot hallgatott, rámnéztek és közösen kántálták:
"Apád f..szát sz..ptad volna inkább r..baanc"
Konkrétan majdnem lefordultam a bicikliről mikor ezt meghallottam.
Az jut eszembe, hogy milyen szülei vannak... A gyerek szerintem nem tudja mit beszél, jó esetben a szavak jelentését se érti. Bár a fene tudja, de ha tudja, az még rosszabb :(. Szinte biztos hogy az ilyen gyerekeknél a szülők, vagy az idősebb testvérek beszélnek így otthon, ráadásul elég gyakran. Vagy csak megtetszik a gyereknek a szó, és "ráragad"
Egyszer a barátnőmmel beszélgettünk mikor odajött egy 3 év körüli kislány és azt mondta: a bátyám szívesen kiny@alna titeket... Köpni-nyelni nem tudtunk, úgy meglepődtünk. A báty amúgy azonnal ott termett, és zavartan elrángatta a kislányt... Rég volt már, de ezt nem felejtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!