A nők nagy része miért nem értékeli azt, ha egy férfi házias? Ezt nőként kérdezem.
Na most akkor mi a bajod, mit nem értékelnek a nők? :D
Azt, hogy házas egy férfi, magyarul ráhajtanak, vagy azt, ha egy férfi empatikusabb/háziasabb típus? Kicsit kuszán fogalmaztál.
A választ nem tudom, szerencsére én is érzékeny, házias férjjel "büszkélkedhetek", nálunk nem nagyon fordult még olyan elő, hogy nem értékeltük, amit a másiktól kaptunk. Bár azt a hozzáállást nem értem, hogy "miért várja el hogy ők ne csak a férfimunkát, de még mellette a háztartást is vezessék?". Ez ellent mond annak, hogy értékeled, mert ha értékelnéd, akkor nem zavarna, ha a férfi is részt vesz a házimunkában, nem?
Az a marha nagy "elvárás" meg mindössze azon alapszik, hogy többnyire a nők sem dolgoznak kevesebbet a munkahelyükön, és egészséges kapcsolatban haza érve a férfi nem beesik a gép/tv elé, míg a nő nekilát otthon is a munkának, hanem együtt megcsinálják, amit kell...
Azért, mert ezek a nők a háziasságot kizárólag önmaguk számára tartják fenn. Általában nagyon buta és rigid emberek, csak fekete-fehérben látnak:
- a nő dolga a háztartás
- aki nő, az a házias
- aki férfiként házias, az nem férfi, az nő
- aki férfiként házias, tehát nő, az RIVÁLIS.
Minden téren. Mint a többi nő és mint Anyuka. Ilyen egyszerű. :)
A kedves férfiismerőseid az okosabb nők között keresgéljenek. Nem a tanultak, hanem az okosak között. A valódi okosság lelki rugalmasságot is jelent. Pl. a másság elfogadását.
Úgy érted, hogy egy nő miért várja el, hogy a férfi segítsen a házimunkában és nem veszi csodászámba, ha esetleg néhanapján elmos egy tányért, vagy berakja a mosógépbe a ruháit?
Azért, mert nagyon sok nő ugyanúgy dolgozik, mint a párja. Ha még ráadásul nagyobb városban is élnek mondjuk panelban, nem sok férfimunka jut egy napra, nem kell fát vágni, kerítést javítani, szenet lapátolni, stb.
Így evidens, hogy illik a házimunkát is beosztani egymás közt a nőnek és a férfinak.
A másik: ettől függetlenül természetesen illene értékelni a másik munkáját nemektől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!