Lehet kezelni magamban ezt a helyzetet? (lent)
Ezt szociális fóbiának hívják, és ha nem kezelik, vagy nem sikerül belőle kigyógyulni, akkor depresszió is kialakulhat belőle. Nekem is volt már mellette depresszió, mikor anno pszichiáterhez kerültem, aki több év alatt hozott helyre gyógyszerrel, és terápiával, ami abból állt, hogy fokozatosan szoktattam magam hozzá a számomra ijesztő helyzetekhez, amiről még az elején listát kellett írni a számomra legkevésbé elviselhető szituációk felé haladva.
Én is sokáig halogattam a dokihoz menetelt (sajnos túl sokáig), de amikor már ráment a szorongás az emésztési folyamataimra (hasmenés), akkor mindenképpen lépni kellett, és ahogy el kezdtem szedni a gyógyszereket, az ilyen jellegű panaszaim 1-2 nap alatt elmúltak. Mondhatom, hogy azóta van életem, amióta nem szorongok. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen könnyű is lehet az élet. Bár hamarabb mentem volna orvoshoz, mert így végigszorongtam a fiatalságomat, és egy csomó dologból kimaradtam miatta.
Apukád kapcsán javaslom, hogy olvasd el Susan Foward - Mérgező szülők c. könyvét. Találtam róla két ismertetőt:
Van a szorongással kapcsolatban is egy könyv:
Reneau Z. Peurifoy: Szorongás fóbiák pánik, amiről az alábbi oldalakon olvashatsz.
*anxiety
szeretett volna lenni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!