Szerintetek milyen egy erkölcsös nőies lány?
# 12:
Akkor minek reagáltál, első körben?
Kérdező, ha már _válni_ szeretnél erkölcsössé, akkor lehet, hogy nehéz lesz! :D
Szóval szerencsétlen megfogalmazás... De egyébként fejben - remélhetőleg - nem leszel makulátlan sose, meg úgy egyébként is esélyes ebben a fura és bonyolult világban, hogy szabadabban döntesz, nem feltétlenül ragaszkodsz a saját szabályaidhoz se egy-egy konkrét esetben. Az alapelvek persze a már leírtak. Egyenes, igaz jellem és teljes megbízhatóság lenne az alap. Ami egyébként - és itt visszatértünk a nyitópoénkámhoz - velünk született dolog. Legalábbis én még hírből se ismerek olyan egy-kétévest, aki ne a létező legkorrektebb emberke lenne, morálisan magasan az átlag nyomorultak fölé tornyosulva. A hülyeség, a figyelmetlenség, a következetlenség nagyrészt tanult viselkedésforma.
Dowd, azért ne hazudj. :)
Én sem egyszer láttam, amikor azt javasoltad, hogy a megcsalást titkolják el és amúgy is, megbocsátható.
Ráadásul tényleg ne az papoljon az erkölcsről, aki szerint az 5 éventi félrekúrás a jó párkapcsolat alapja.
Nem hazudok.
Csak tudod én nem modelleket és kliséket próbálok ráhúzni mindenre, és sosem fogom minden konkrét esetre ugyanazt mondani. Nagyon könnyű úgy hozzáállni, hogy csináld ez, vagy csináld, és mindenkinek azt javaslod ami éppen a meggyőződésed. Én kérdezek a kérdezőtől igyekszem pontosítani, és legalább megpróbálok elgondolkodni,hogy ADOTT esetben mi a leehető legjobb. Olyan ugyanis k. nincsen, hogy mindig ugyanaz a legjobb.
Van amikor látom, hogy igen, ennyi, de tényleg csak ennyi kellett, hogy "elemet cseréljen" az egyénben/kapcsolatban, és erre számos példát láttam már, főleg a sok privátban megírt történetben amikor a véleményemet kérdezik! Amikor azt látom, hogy kifejezetten jót tett nekik egy kis félremenés, de egyből tönkrevágná mindent ha ezt elmondaná akkor nem fogok valami kitalált erkölcsi magaslatról osztani az észt "mert márpedig ennek így kell lennie alapon" mert NEM az én párkapcsolatomat b--om szét vele. Okoskodni k. könnyű ám amíg más f--ával verjük a csalánt!
Ekkor igen azt mondom, hogy hallgasson, ne dobja a kukába az egészet csak azért mert egyesek szent meggyőződése, hogy egy megoldás mindenkinek k. jó.
És elég sok történetben szerepel ez a variáció, hogy az egyik félrement és új lendületet kapott a párkapcsolata, szóval igenis sok esetben elég ennyi, jót tesz. Sok esetben meg nem.
Nem hü*yeségből kérdezek olykor vissza kérdezőnek.
Aki mindig mindenkinek a saját meggyőződését mondja tanácsként és nem elgondolkodik azon, hogy NEKIK ÉPPEN mi az előnyösebb az rombol nem pedig épít. Nincsenek mindenkire érvényes megoldások párok vannak végtelen egyedi esettel.
Lehet engem utálni, lehet szidni, sok mindent lehet rám mondani, de akkor sem fogom a saját szent tehenemet másra rátukmálni ha éppen világos hogy k. nem fog működni és rámegy a kapcsolata.
Ide irkálni egyszerre jó (addict) hobbi is, de néha k. megvan a felelőssége is, hogy kinek mit mondasz. Mert amikor odaböfögi az ember a saját meggyőződését az egy megcsalásos esetben jelenthet válást/vagyon megosztást, gyerek elhelyezési pert is, és helyből 3 ember komplett életét és egzisztenciáját ba--od szét csak azért mert képtelen felfogni, hogy nincsen olyan megoldás ami mindenkinek tuti jó.
K. nem fogom ilyenkor senkinek azt tanácsolni hogy álljon oda mondja el, és akkor menjen a levesbe 15-20 év házasság komplett közös élet vagyon, gyereket tegyük ki egy elhelyezési hercehurcának mert nekem éppen szent tehenem, hogy így tisztességes.
Persze, hogy így tisztességes, ez nem kérdés. És ez segíteni fog/boldog lesz tőle amikor az élete ment a levesbe? k. nem, csak okoskodás az egész. Ilyenkor azt mondom, hogy nem kellett volna de inkább hallgasson és b---a szét az egész életüket. Nem kell nagy ész belátni ezt. Kibicnek semmi sem drága ugyebár...
Ki mondta, hogy 0%? Csak nem gondban vagy a szövegértelmezéssel, Dowd?:)
Egyébként kérdező, én a helyedben egy olyan embernek nem hinnék, aki képes lenne egy életen át egy másik ember szemébe hazudni, továbbá megfosztani a másikat a jogaitól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!