Mit gondoltok a Szabolcs (megyei) emberekről milyen sztereotípiát ismertek?
szabolcsi vagyok pontosan nyíregyházi és érdekel hogy mit gondoltok rólunk? :)
Általában csak rosszakat hallottam egyszer pl valami ilyesmit hogy „bicskások” bár ez nem tudom mit jelent ti hogy viszonyultok hozzá mit tudtok róluk vagy személyes tapasztalat? :)
Csak pár napot töltöttem ott 1-2 alkalommal. Az átlagpolgárban semmi különöset nem vettem észre. Csak az tűnt fel, hogy igen nagy a "színes egyéniségek" aránya az ország nyugati feléhez képest.
A piálásról Debreceni emlékek van: Apám akart kérni egy felest, az állomás melletti kocsmában, és beszóltak neki, hogy fél ember maga, hogy felest iszik? (Szóval a nagyivók vannak arrafelé egész biztosan.)
Tirpákok. tirpák főnév és melléknév
I. főnév -ot, -ja A tirpákok: Nyíregyházára és Nyíregyháza közvetlen környékére települt, elmagyarosodott, szlovák származású kisebb népcsoport. || a. E népcsoportba tartozó személy, főleg férfi. Cifra, büszke tirpákok hajtották gyönyörű négyeseiket. (Krúdy Gyula)
II. melléknév
1. A tirpákhoz tartozó <személy>. Tirpák lányt vett feleségül. || a. Tirpákoktól lakott <helység>. Atyjuk egykor jegyzője volt a városnak, az esze ennek a nagy tirpák falunak. (Krúdy Gyula)
2. A tirpákokra jellemző <dolog>. Tirpák kiejtés; tirpák taliga. Tirpák szokásokat vett fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!