Mi a véleményetek azokról, akik "menő"ségből beszélnek Székelyesen?
Figyelt kérdés
A székelyesen-t úgy értem, hogy "oszt" vagy "gyüssz" vagy "meghót". (vagyis nem tudják az igazi nyelvi-szavakat)
Ti mit gondoltok róluk?
Mondjátok el a véleményeteket, és majd én is elmondom.
2014. júl. 16. 14:57
1/15 anonim válasza:
Nem menosegbol beszlnek igy, hanem csufolasbol, cinikussagbol.
2/15 A kérdező kommentje:
De mi a véleményed róluk?
2014. júl. 16. 15:04
3/15 anonim válasza:
Hogy egy bunkó, de ez persze függ attól milyen neveltetést kapott. Nem szoktam elítélni az embereket, de aki csak azért csinálja hogy nagymenőnek tűnjön vele, na azt nem bírom.
18/L
4/15 A kérdező kommentje:
jahh :S
1# amúgy mit csúfol és mi a véleményed róluk?
2014. júl. 16. 15:07
5/15 anonim válasza:
A tajszolasukat csufoljak. Kihangsulyozzak, hogy tajszolassal beszelnek.
6/15 A kérdező kommentje:
de abba mi a csúfolni való? :o
2014. júl. 16. 15:21
7/15 anonim válasza:
Nem tudom nálunk ezt itt szegeden szokás mondani, az idősebbeknek természetesen jön, nekünk fiatalabbaknak meg néha csak viccből. De most is azt mondtam magamnak,hogy viccbül :D
8/15 anonim válasza:
Én felvidéki vagyok, és mi is ölíg érde'ke'se'n beszílünk :) Nem szeretem, mikor valaki ezzel próbál csúfolódni. Nekünk ez olyan mindennapos dolog, hogy "tájszólássó beszílünk", fel sem tűnik már, ezért olyan hülye érzés, ha ezt megszólják.
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Én személy szerint undorodok azoktól, akik menőségből csinálják ezt.
2014. júl. 16. 16:33
10/15 Kini :)) válasza:
ok...Pár évvel ezelőtt még kiröhögték azokat, akik erdélyi származásuk miatt így beszéltek, most meg ez a menő? :D
Szerintem egyszerűen csak feltűnési viszketegség -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!