Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki az önzőbb/rosszabb?

Ki az önzőbb/rosszabb?

Figyelt kérdés
A férfi aki egy nemkívánatos terhesség esetén egyedül az abortuszt tartja elfogadhatónak vagy a nő, aki nem képes elvetetni?
2014. júl. 15. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez sokban függ attól, hogy mit tettek, hogyan védekeztek.

Pl. nem védekeztek, a férfi ne csodálkozzon, hogy a nő terhes lett.

Véletlenül becsúszott, egyik sem önző. Érthető, hogy a férfi nem szeretné, ha nem akart gyereket, ha nem is tartós kapcsolatban történt, stb.

De a nő is érthető, hogy nem képes elvetetni.

2014. júl. 15. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Általánosságban azt tudom mondani, hogy a férfi. Nem lehet olyat kérni egy nőtől, hogy vetesse el a gyerekét.
2014. júl. 15. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

A nő. Neki kellene felelősen gondolkodni, hogy a semmire megszüljön-e egy gyereket. Nem elég megszülni, fel is kell őt nevelni tisztességesen.

Igaz, hogy a férfi is felelőtlen, de ha nem akar gyereket, a nő ne varrja a nyakába.

2014. júl. 15. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
A férfi..s*ggf*j..
2014. júl. 15. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindkettő ugyanannyira hibás és ugyanannyira önző. Ha ez nem csak egy gondolat hanem történt ilyen a környezetedben, akkor megérdemlik egymást.
2014. júl. 15. 18:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Abba senki nem gondol bele milyen rossz lesz annak a gyereknek ha megszületik.
2014. júl. 15. 18:20
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
A nő sokkal önzőbb. Az hogy kiszúr a férfival, az sem semmiség, de aki az ilyn helyzet legnagyobb vesztese, az a nemkívánt gyerek. Hadd ne mondjam, hogy én is ilyen vagyok... hogy én mennyit hallgattam anyámtól, hogy ő mindent feláldozott értem és tönkretetem az életét és miattam nem ment férjhez soha... okádni tudnék az ilyen nőktől. Egyszer besokalltam, visszaugattam neki, hogy konkrétan elvette a lehetőséget, hogy normális családban nőjek fel, hogy legyen apaképem, hogy ne nyomorogjunk egy minimálbérből ketten... azóta nem mártírkodik nekem, de magában nyilván ugyanazokat gondolja, mint eddig. Elmegy a csába minden nő, aki előbb nem képes a családtervezésre, nem védekezik (netán suttyomban nem szedi a tablettát mert így akarja megfogni magának a partnerét) aztán meg a párja kifejezett kérése ellenére megszül egy gyereket saját magának és még elvárja, hogy a világ essen hasra előtte, mert ő feláldozta magát, pfejj...
2014. júl. 15. 20:10
 8/10 anonim ***** válasza:

A felelősség egy szinten van így gyakorlatilag majdnem ugyanannyira önző a kérés is. Nyilván ha megszületik a gyerek, akkor az apának az életébe is beleszólást jelent, még ha külön is válnak lehet kérni tartás díjat, stb.

Viszont az abortuszt egyedül a nőnek kell végigvinni...

Mondjuk a személyes véleményem az, hogy nem összehasonlítható a kettő. Egy gyereket egyedül is fel lehet nevelni, úgy is, hogy valaki nem kér a gyermek után semmilyen pénzt és megszakítanak az apával minden kapcsolatot.

De az a véleményem, hogy az abortusz és a szülés a nő döntése, neki kell megélnie a műtétet, ő vállalja az esetleges kockázatokat, hogy például meddő lesz az abortusz után.

Ha akar gyereket és egyedül is tudja vállalni, akkor miért ne? Mellesleg örökbe is lehet adni.

Szerintem esetek vannak, ott lehet mérlegelni, de így szerintem butaság kimondani, hogy valami fehér vagy fekete.

2014. júl. 15. 21:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Nincs semmi háttere, csak az érdekelt, hogy egy ilyen szituációban, ha csak a száraz tények ismeretesek, egyik akarja-másik nem, mi a helyes... vagy kevésbé helytelen.

Persze, minden eset más, nem lehet általánosítani.

A 7es véleményét nagyon megértem és sajnálom, hogy így kellett felnőnie... megértem az indulataid is, de nem kéne ilyen dühvel a szívedben élned. Én se voltam szerencsés az anyámmal, neki is inkább kisszéket kellett volna csinálnia, mint gyereket... de amikor épp nagyon boldog vagyok, azért csak jó, hogy itt vagyok. :)

2014. júl. 16. 00:00
 10/10 anonim ***** válasza:
szerintem a férfi, mert neki is ugyanúgy felelőssége a védekezés.
2014. júl. 16. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!