Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az baj, ha már nem veszekszem?

Az baj, ha már nem veszekszem?

Figyelt kérdés

Nem párkapcsolatra gondolok most elsősorban, hanem akármilyen emberi kapcsolatra (barátság, család, stb.)

Régebben sem veszekedtem soha ok nélkül, de ha voltak viták, mindig próbáltam megvédeni a véleményemet. Viszont mostanában inkább ráhagyom az emberekre amit gondolnak, mert úgy érzem, hogy nem érnek annyit, hogy idegesítsem magam miattuk. Ha kérdezik, mindig azt mondom, hogy 'kinőttem'.

Viszont van néhány olyan ember, akivel szemben kiállok a gondolataimért néha még felesleges vitákba is belemegyek.

Erre az egyik ilyen ember azt mondta, hogy nem érdekli, inkább veszekedjek vele ha akarom, akár feleslegesen is, sőt ha akarom akkor utáljam néha nyugodtan, csak soha ne jussak el arra a pontra, hogy rá is ráhagyok mindent, mert az rosszabb szerinte.

És ezen elgondolkoztam, hogy talán igaza van.. Nem gondolom, hogy fontosabb lenne nekem bárkinél, sőt néha tényleg utálom, de lehet, hogy tényleg van benne valami..

Szerintetek is igaz ez? Baj, ha nem veszekszem, és jobb ha igen?

17/L

2014. júl. 12. 23:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem baj, hanem inkább jó, ha nem veszekszel. Maximum a plusz energiáid levezetésére alkalmas, ha időként ilyen formában kiadod a dühöd.
2014. júl. 12. 23:19
 2/3 anonim ***** válasza:
*időnként
2014. júl. 12. 23:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Tegyünk különbséget a vita és a veszekedés között. Nem éppen ugyanaz a kettő. Vitatkozni igenis vitatkozz, ez az, amikor a két fél felvonultatja egymás előtt az érveit, megbeszélik, hogy ki miért gondolja azt, és ideális esetben kompromisszumra jutnak. A veszekedés már teljesen más tészta , ott erősen megy a személyeskedés, kiabálás, sértődgetés. Ezt egyáltalán nem baj, hogy ha el akarod kerülni, én se vagyok hajlandó veszekedni senkivel, a vitát viszont igénylem, szerves része az emberi kapcsolatoknak, a barátodnak ebben igaza van. Csak akkor hagyd rá valakire ellentmondás nélkül a dolgot, ha egyértelműen tudod, magára fogja venni és veszekedés lesz belőle. Vannak emberek, akikkel lehetetlen személyeskedés nélkül megvitatni a dolgokat, de ettől még nem szabad mindenkire mindent ráhagynod, ennél rosszabbat nem is tehetnél, se magaddal, se a másik féllel.
2014. júl. 13. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!