A romák miért nem szeretik a rockzenét annyira és miért vernek meg valakit, csak mert Nagy - Magyarországos póló van rajta?
A legalja a bűnöző. Tehát például Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon stb. Hogy csak a legnagyobb bűncselekményeket elkövetett embereket említsem.
Kérdező: a legtöbb cigány azzal kezdi a napját, hogy felb.ssza magát jó előre azon, hogy aznap ki fog belékötni, csak azért, mert cigány. Ha Nagy-Magyarországos pólód van, lehet hogy húztál hozzá valamilyen asszociatív kiegészítőt is, mondjuk egy bakancsot, vagy esetleg a hajviseleted miatt tévesztenek össze a bőrfejűekkel. Én például cigány tanítványaimmal megszerettettem az Iron Maident! Nem erőltettem, csak megmutattam nekik. :)
A dimenzióval fején találtad a szöget. A kvantumfizika elméleti síkján lehetséges, hogy mindenki a saját maga univerzumát teremti és abban él! Ha te késelős romákat teremtesz magadnak, akkor olyan univerzumban élsz. Én olyat teremtettem magamnak, ahol a cigány tanítványaim kedveltek, és a szülőktől apró ajándékokat kaptam. Nem mondom, hogy nem voltak "betörhetetlen" tanítványok, de kevesen. A mai napig rámköszönnek még a szülők is az utcán, pedig öléggé nagy városban lakom.
Mindezt azért írtam le, hogy tudassam: a probléma kulcsa az oktatásban van. Azok a cigányok, akik versenyképes végzettséggel rendelkeznek, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a nem cigányok. Nekem szerencsém volt, engem az esetek 90%-ban ilyen cigányokkal hozott össze a sors. Az a 10% meg jobb arány, mint a nem cigányoknál. :D
Nem ilyen elmezsibbasztó számítógépes ál-valóságokra gondolok, ahová a (már nem csak) fiatal menekülni vágyók zárkóznak be, hogy kiélhessék agressziójukat, hanem arra, hogy ha az ember állandóan azon sajnálkozik (netán gyűlölködik), hogy a cigányok ilyenek meg olyanok, akkor rengeteg energiát pocsékol el negatív dolgokra, és tényleg megtörténnek vele azok a dolgok, amiket szeretne elkerülni vagy amiktől fél.
Nem a minecraft-ben kellene kezdened, hanem a gondolkodásod, hozzáállásod megváltoztatásán. Elnézést kérek, de így gondolom.
megnézném a tanár urat, mit kezdene Gilvánfán vagy Komlón ...
Amúgy amit írsz valóban nem minden romára igaz, csak a 90%-ukra.
Az a baj, hogy ezeket a jelképeket a magyarok is a szélsőséggel egyenlősítik, holott az, hogy szeretem a hazámat nem azt jelenti, hogy utálom a cigányokat. Csak sajnos a médiában is ezt lehet látni, nem kicsit vannak befolyásolva az emberek.
Ha egy amerikai kirak a házára egy amerikai zászlót, senki nem szólja le, ők büszkék rá. Ha itthon kiteszem a magyar zászlót, már fasiszta, rasszista, stb vagyok. Ezt kellene megszűntetni, mert amíg a "magyar magyarnak legnagyobb farkasa", addig nem várhatunk mást másoktól se...
Ismerem Gilvánfát és Komlót is! Jártam ott "terepgyakorlaton". Egyébként meg Pécsett tevékenykedtem annó, az izmos szuburbiában. :)
Egyébként szent igaz, hogy ma Magyarországon hátrány, ha valaki büszke a magyarságára. Azért furcsa ez, mert nemcsak az Egyesült Államokban vagy Németországban erős a nemzeti öntudat, hanem a szomszédos országokban is. Még a "legenyhébben nacionalista" Ausztriában, Szlovéniában vagy Horvátországban is sokkal öntudatosabbak az emberek, a többi szomszédosról nem is beszélve.
A tudatlanság nagy úr! És az általánosítás is. Jellemző miránk, magyarokra is. És a cigányokra is. Ha valaki kirívóan öltözködik (akár csak tiszta feketébe, mint én is), már elég ok arra, hogy valami extremista cigánygyűlölőnek higgyenek.
Legalább egy pécsi iskolában megtanulták a cigány gyerekek, hogy a rockerek sem mind nácik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!