Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerelem gyerek vagy véletlen...

Szerelem gyerek vagy véletlen baleset?

Figyelt kérdés
Egyre többet látom, hogy a gondosan megtervezett gyerekek jól meg vannak nevelve, kiegyensúlyozottabbak, míg a "véletlen baleset"-ből született babák rosszabbul viselkednek, kisgyerekként is nehezebb őket kezelni. (Kivételek vannak mindig, de most általánosságokról beszélek). Szerintetek ez már az embrionális fejlődés közben eldől, vagy mindez nevelés kérdése?
2014. júl. 8. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek átérzi és átveszi a hangulatot, amiben felnő, és az anyja érzéseit is, amíg a hasában van. Ha ez tele van negatív dolgokkal, sajnos megbélyegezheti a sorsát.
2014. júl. 8. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
egyeske, ne általánosítsunk. Az anya hangulata mindenképp számít. A kiegyensúlyozott család fontos a harmonikus fejlődéshez.
2014. júl. 8. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a tervezett gyereknél volt idő felkészülni, a lelki érettség nagyon fontos. Eleve milyen nevelésre számítsunk egy olyan nőtől, akinek a szex mehet védekezés nélkül, vagy megszakítással, mert bár nem akar gyereket, de lesz ami lesz... az apa hozzáállása is más lehet, az ilyen "baleset-gyerekeket" gyakran már nem is látja az apjuk, aki igyekszik menekülni a szituációból.
2014. júl. 8. 17:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én "balesetgyerek" voltam, de anyum örült nekem, nem viselkedtem rosszul, inkább olyan csendes sarokban molyoló fajta voltam, de eléggé problémás is, csak más területen.
2014. júl. 8. 18:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is véletlen balesetből lettem, sőt, anyám ezt el is mondta, meg hogy nem akartak - hát olyan is volt az egész kapcsolatom a szüleimmel...
2014. júl. 8. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok:

Ja, és persze csöndes, visszahúzódó gyerek voltam, csak mivel állandóan szapultak, meg sosem voltak nekik elég jó (apám pl. fiút szeretett volna, ha már gyereke lesz), ezért kamaszkoromban szociális fóbiám lett, abból pedig később depresszió alakult ki.

2014. júl. 8. 20:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat
2014. júl. 9. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!