Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy pénztárnál...

Miért van az, hogy pénztárnál a kisemberek mindig hagynak borravalót, aki akkora terepjáróval jön, hogy alig fér be a parkolóba az még az öt forint visszajárót is elteszi?

Figyelt kérdés
Nem az öt forintért fáj a szívem, hanem ennek a jelenségnek az oka érdekelne. Beszélgettünk kereskedő kollegákkal és ők is tapasztalják ezt. Nyilván nem a visszajáró öt forintokból tankolnak. Én pl az öt forintost mindig otthagyom a pénztárosnak. Azt gondolom, ha napi 100 vevő ezt megteszi, akkor némi fizetéspótlás összejön a nem túlfizetett dolgozóknak.
2014. júl. 7. 13:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

2 hónap? Azt te csak hiszed... Lehet utánuk csinálni, ha annyira irigyled tőlük.

Visszatérve a kérdésedre ne várd el, hogy a vásárlóid kompenzálják az alacsony fizetésedet. A versenyszféra béreit nem szabályozza be úgy az állam, ahogy a közszféráét. Tegyél érte, hogy legyen több, vagy ha nem tetszik, lehet munkahelyet változtatni, vagy vonulj a Parlament elé...stb. Nem a vásárlóid tehetnek arról, hogy (szerinted) nehéz a munkád és kevés a fizetésed. Sokan még rosszabb körülmények között kell, hogy éljenek.

Nem hiszem, hogy a gazdagok nem segítenek csak a szegények, de maradjunk a realitások talaján, a visszajáró visszajár, benne van a nevében, tehát a vásárló joggal tart rá igényt, akármilyen anyagi helyzetű. Pénztárban nem hagyok visszajárót, mert nem jár.

2014. júl. 8. 11:16
 22/30 anonim ***** válasza:
75%
Egyszerűen még mindig nem értem, hogy mire fül kellene adni. A szénbányász nem dolgozik keményen? Vagy a csóró diák nyár közepén a szórólapozáskor? Ha kifizetem a terméket, akkor nem érheti szó a ház elejét. Nehogy már a visszajárómat ne oszthassam be. Az visszajáró, tehát vissza jár nekem. Ennyire egyszerű. Vagy ezentúl minden pénzügyi tranzakció után ott kellene hagyni a pénzt? Nem igazán értem, hogy te ezt miért tartod említésre méltó dolognak.
2014. júl. 8. 12:21
 23/30 anonim ***** válasza:
75%
Belátással lenni mire? Nem értem. Igen, neked is kevés a fizetésed, de a másiknak is. Te semmivel jobban nem érdemled meg a borravalót, mint akárki más aki bármelyik másik munkakürben dolgozik.
2014. júl. 8. 12:23
 24/30 anonim ***** válasza:
34%

Ennyi erővel borravalót érdemelne az a sok raktári, gyári dolgozó, akik feldolgozzák az alapanyagokat, félkész illetve készterméket állítanak elő, amik a boltok polcaira kerülnek, a csomagolóipar, ahol a dobozokat, zsákokat... stb. előállítják, a futószalag mellett dolgozó munkások, a targoncavezetők, akik kamionokra fel és kamionokról le rakodják a termékeket... a napszámosok a földeken, a kistermelők, akiktől fillérekért vásárolják fel a terményeket (és több, mint 10x-es áron kerül ugyanaz a boltok polcaira...).

Ha úgy érzed, többletmunkát végzel, a főnöködnek tegyél javaslatot, mert ezt az ő dolga honorálni, ha nincs főnököd, nézd meg, mit számolhatnál (még) el, vagy kérdezz meg egy könyvelőt, ha veszteséges a bolt, zárd be és menj el alkalmazottnak...

Miért pont te? Miért nem a gyári munkás a futószalag mellett, miért nem a takarító, aki gondoskodik a tisztaságról... stb. Itt majdnem minden szakmát fel lehetne sorolni. Aki dolgozik, tisztességesen, mind megérdemelné azt a juttatást, amiből meg lehet élni. Nem tetszik? Ez van. Külföldre is mehetsz. Egy rokonom autómosással többet keres külföldön, mint itthon a szakmájában (pedagógus volt)...

2014. júl. 8. 12:41
 25/30 A kérdező kommentje:
UTOLJÁRA: a kérdésem, arra a jelenségre vonatkozott, hogy a JÓMÓDUAK miért nem, a szerényebb anyagi körülményekkel rendelkezők ÁLTALÁBAN miért hagynak borravalót? És NEM arra, hogy ki érdemli meg és ki nem? Lepkeagyak...
2014. júl. 8. 13:06
 26/30 anonim ***** válasza:
52%

A kérdésed eleve hülyeség, mert ez nem vagyontól függ.

A borravaló szolgáltatás elégedettségi mutató (legalábbis annak kellene lennie).

A pénztárban a visszajáró nem borravaló.

Kevered a szezont a fazonnal, kérdező...

2014. júl. 8. 19:04
 27/30 A kérdező kommentje:
Ennyire agyhalottak is írhatnak ide!? Nem a borravalóról szól a kérdésem, hanem egy emberi viselkedésről!!!!!!!
2014. júl. 8. 19:36
 28/30 anonim ***** válasza:
52%
"Ennyire agyhalottak is írhatnak ide!?"...Hát a kérdésed és a reakcióid alapján...igen, ennyire ;)
2014. júl. 8. 23:37
 29/30 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, elég gyér a felfogásod. Nem azért nem hagyja ott a pénztárban az ember a visszajárót, mert gazdag, szegény, paraszt, bunkó, hanem azért, mert ott NEM JÁR, mert a visszajáró nem borravaló, mert kifizettem a terméket, az árut, ami a kosaramban volt, és a pénz visszajáró része vissza jár nekem, vásárlónak, az NEM A PÉNZTÁROSÉ, hanem A VÁSÁRLÓÉ.
2014. júl. 9. 07:53
 30/30 anonim ***** válasza:
68%
Mellesleg megfordíthatjuk a kérdést. Én bunkóságnak tartom, hogy egy pénztáros elvárja, hogy ott hagyjam a visszajárót. Én is pénzből élek, és nem tudhatod, hogy épp mire kell még akár az az 5Ft is, lehet, hogy valakinél pont annyi pénz van, amennyiért vásárolni akar különböző helyeken, nekem se adják ide szívességből az árut sehol, ha akár csak 5Ft hiányzik az árból.
2014. júl. 9. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!