Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy pénztárnál...

Miért van az, hogy pénztárnál a kisemberek mindig hagynak borravalót, aki akkora terepjáróval jön, hogy alig fér be a parkolóba az még az öt forint visszajárót is elteszi?

Figyelt kérdés
Nem az öt forintért fáj a szívem, hanem ennek a jelenségnek az oka érdekelne. Beszélgettünk kereskedő kollegákkal és ők is tapasztalják ezt. Nyilván nem a visszajáró öt forintokból tankolnak. Én pl az öt forintost mindig otthagyom a pénztárosnak. Azt gondolom, ha napi 100 vevő ezt megteszi, akkor némi fizetéspótlás összejön a nem túlfizetett dolgozóknak.
2014. júl. 7. 13:10
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Magam is tapasztaltam többször is. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ér öt forint annyit, hogy valaki más pénzét elrakja? :) igazi csóringerség
2014. júl. 7. 17:49
 12/30 anonim ***** válasza:
52%
Kedves kérdező, nekem nem telik rá, hogy borravalót adogassak, a visszajáró visszajár, én is dolgoztam minimálbérért, most valamivel többet kapok, de azért nem keresek vagyonokat. Az a pénz másra kell, és visszajár, kész. És tényleg hallottam több helyről is, hogy nem lehet eltenni, el kell számolni, akkor meg semmi értelme. Van, ahol meg bele van kalkulálva az árba. Az árak meg magasak, és csak emelkednek, szóval minél jobban emelik, én annál jobban összehúzom a kiadásaimat, mert a fizetésem viszont nem nő ezzel egyenes arányban sajnos. Szerintem ez normális. A legtöbb dolgozó ember Magyarországon keveset keres, mindenkinek meg kell élni, és az az 5Ft is számít adott esetben. Nem szeretem, ha elvárják, én is pénzből élek.
2014. júl. 7. 22:18
 13/30 anonim ***** válasza:
48%

Így nézve mondjuk hülyeségnek tartom az egész borravalózást.

Alapból a borravalónak szerintem egyfajta elégedettségi mutatónak kellene lennie, és nem egy kötelezően elvárt dolognak.

A bolti eladók "nehéz" dolgáról annyit, hogy a Tescoban este önkiszolgálásos alapon megy a vásárlás, magadnak húzod le, ütöd be, ha a vásárló ezt maga is képes elintézni, akkor hagy ne kelljen már térdre borulnom. Mondjuk én alapból megköszönöm a kiszolgálást, na meg kártyával fizetek.

Meg valahol ez az adok nem adok egyfajta elv sokaknál. Hogy ami visszajár az visszajár, és ne szokja meg senki hogy elteszi ami nem az övé. Másrészt ma 5 forint, holnap már 50, aztán 500...

2014. júl. 7. 23:18
 14/30 anonim ***** válasza:
75%
Na álljunk meg egy szóra. Anyukám nővérként dolgozik, na az egy iszonyatosan nehéz munka, fizikailag és mentálisan is megviseli az embert. Szerinted ő mennyi borravalót kap? Ne tegyél úgy, mintha nem létezne a pénztárosi melónál nehezebb ezen a világon. Azt is parasztságnak tartom, ha a pincér ELVÁRJA a borravalót, pedig olyannak szívesen adok, aki tényleg udvarias és jól végzi a dolgát. De attól még ők vannak ott a vendégekért, nem a vendég értük. Ugyan ez vonatkozik a pénztárosokra. Na nehogy már mindenkinek borravalót kelljen adni, basszus. Eddig a pincérek, meg a futárok voltak, most legyen a pénztáros, utána meg a gyerek edzője, a könyvtáros meg a titkárnő? Nem is értem, hogy milyen jogon pampogsz miatta.
2014. júl. 8. 00:14
 15/30 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsók!

Azért ment a piros kéz, mert a kérdésem nem a borraValó adására vagy nem adására vonatkozott, hanem a jelenségre, hogy a fullgazdagok, miért tesznek el öt forint visszajárót. Tudom, értem, hogy az ő pénzük én csupán némi empátiát tanusítok - magam is eladó lévém - mikor bárhol, ahol a szolgáltatás minőségével meg vagyok elégedve hagyok borravalót a nem csúcsfizetésemből. Egyébként, kedves utolsó úgy beszélsz, mintha az egészségügy pont nem a paraszolvenciáról szólna. És nem öt forintról. Anélkül, hogy édesanyádra vonatkoztatnék, csupán saját példámat írom, mikor nagymama kórházban volt, a nővérek jöttek-mentek, mikor adtam nekik 2000 ft-ot, már kedvesek is voltak vele.

2014. júl. 8. 09:27
 16/30 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes, hogy te magad is elkezded a borravaló kitárgyalását...ilyenkor kár hogy a kérdezőt nem lehet piros kezezni...
2014. júl. 8. 10:00
 17/30 anonim ***** válasza:
50%

Figyelj csak, nagynéném orvosként pont azért ment ki külföldre, mert itthon csak paraszolvenciával együtt élt volna meg (egyedül neveli a kisfiát), mert egyébként nagyon alulfizetik az egészségügyi dolgozókat, pedig az ő kezük alatt emberéletek vannak (nem pár darab kenyér...), ő azt mondta, nincs pofája elfogadni a hálapénzt, inkább elmegy olyan helyre, ahol megfizetik a munkáját.

Elég szégyen, hogy tisztességesen dolgozó embereknek bagóért kell dolgozni, ennek nem így kellene lennie. Én nem vagyok gazdag, nem adok se hálapénzt, se borravalót mindenhol, mert nem alap. Nekem se ad senki, anyukámnak se a tanítói pályán.

2014. júl. 8. 10:00
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Anyukám több, mint 30 éve tanít, mindig mondogatja, hogy pályája elején mennyivel könnyebb volt, mint most. Mert most jobban tudják a gyerekek a jogaikat, mint a kötelezettségeiket. Ha valaki "diszes", már nem tanul, mások pofátlan gyerekeit próbálja tanítani, de a szülő még adja alá a lovat. Saját pénzén kell megvenni mindent, a saját pénzén, amit a családjától von el, hogy dolgozni tudjon, mert elvárják, hogy legyen, támogatást nem kap hozzá, a gyerek tanulni nem hajlandó, és a szülő a gyereket ebben támogatja is, a pedagógusok ha megfeszülnek se tudnak az ilyenekkel mit csinálni. Volt, aki méregdrága kütyükkel mászkál, de füzetre nincs pénzük...

Tanév végére teljesen ki van merülve idegileg, és nem ő az egyetlen a szakmában...

Örülj, hogy a borravaló a legnagyobb problémád, az az 5Ft...

2014. júl. 8. 10:05
 19/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Jön a nyári szünet és 2 hónap ideje lesz kipihenni e borzalmakat
2014. júl. 8. 10:07
 20/30 A kérdező kommentje:
Anélkül,mhogy a pedagógusokat megsérteném ment az előbbi válasz. Minden szakmában vannak elhivatott és becsületes emberek és pláne, a saját hozzátartozóink vonatkozásában még érzékenyebb a téma, mert szerintem nem a túlfizetettség jellemzi a magyar munkavállalói réteget. Nem erre vonatkozott a kérdésem. Páran megértették, köszönöm. Aki a saját sérelmeit fogalmazta meg azzal pedig egyet tudok érteni, csak az egy másik kérdés lesz majd.
2014. júl. 8. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!