Most tényleg ezért diszlexiás lennék?
Kigyógyulni nem lehet, de jelentősen javulhat. Fejlesztő foglalkozásra kell járnod? Eleve nem egyforma szintű a különböző embereknél. És adnak rá legalább valami kedvezményt osztályozásnál?
A diszleiavizsgálat azért annál összetettebb, mint hogy gyerünk olvass, én meg számolom a hibákat. Vizsgálják az általános értelmi képességeket, beszédkészséget, a hibák típusát, kitartást, rövid távú memoriát, és a szakvélemény is mindenre kiterjedő.
Szerintem ha diszlexiás lennél, nehezen menne az irás is...
És nem csak hangosan utálnál olvasni, hanem magadban is. Ha diszlexiás lennél, nem lógnál sokat a fórumon.
Szeretsz magadban olvasni? Mennyi időt vagy az oladalon?
Nem tudom, a diszlexiások nem nagyon szeretnek olvasni. Nehezen megy nekik. Nagyon nagy szerencséd van, hogy nem csúfolnak ki emiatt. Az unokatesóm is diszlexiás, neki nagyon nehezen megy a tanulás. Az osztálytársai kinevetik, azt hiszik róla, hogy hülye. Olyannyira bántották, hogy át kellet iratkoznia másik suliba. Mindenzt csak a diszlexia miatt. :(
Nagyon szerencsés vagy! Örülj neki, hogy nálad enyhébb...
Hogyan állsz a nyelvekkel? Könnyü tanulnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!