Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyelvvizsga vagy jogosítvány?

Nyelvvizsga vagy jogosítvány?

Figyelt kérdés

Adott egy lányka, aki 3 éve végzett egy főiskolán, de a diplomáját nem kapta meg, mert 2 nyelvvizsga kell hozzá és neki egyik sem volt meg. A mai napig nincsen meg egyik sem, helyett inkább jogosítványt tette le.

Maga fizette, a pénz nem probléma.

De nem lett volna fontosabb a nyelvvizsga, hogy végre megkaphassa a diplomáját és legyen esélye egy normálisabb munkára (most min.bért keres napi 12 óra munkával).

Van egy másik ismerősöm, ő 2 éve diplomázott, neki csak 1 ny.vizsga kell, de ő sem tette még le, mondjuk ő azóta sem dolgozik.

Hathat rájuk valaki? Család? Barátok? Akárki? Félő, ha elmondom a véleményem, le leszek hurrogva, végül is az ő dolguk.

2014. jún. 26. 10:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1. Mindkettő fontos jogsi is, nyelvvizsga is.

2. Azt csinálnám előbb, amelyik számomra nagyobb hasznot hoz, ez esetben talán a nyelvvizsgát.

3. Neked alapvetően tényleg semmi közöd hozzá, attól hogy ezen nyafogsz, még nem fognak semmit másképp csinálni, még ha igazad is van.

2014. júl. 1. 09:26
 12/15 anonim ***** válasza:
54%
Itt a szülők felelőssége is felvetődik. Ma már lehet tudni, hogy a ny.vizsga kell a dipóhoz.Na már most én azt gondolom, hogy az a legjob, ha a fősuli előtt megszerzi a gimibe. Több idő van rá és nem elhanyagolható a plusszpont sem a felvételinél.Fontosabb , mint a jogsi, mert az nem kell a dipóhoz.
2014. júl. 6. 20:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsga.
2014. szept. 16. 08:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Máskor ha nyafognak, mondd meg nekik, hogy nem nyafogni kell, hamem tenni érte.

Pl lenyelvvizsgázni

2014. okt. 2. 13:32
 15/15 A kérdező kommentje:
én adtam kölcsön könyveket, jegyzeteket, de szerintem ki sem nyitotta, csak visszaadta egy év múlva
2014. okt. 2. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!