Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyelvvizsga vagy jogosítvány?

Nyelvvizsga vagy jogosítvány?

Figyelt kérdés

Adott egy lányka, aki 3 éve végzett egy főiskolán, de a diplomáját nem kapta meg, mert 2 nyelvvizsga kell hozzá és neki egyik sem volt meg. A mai napig nincsen meg egyik sem, helyett inkább jogosítványt tette le.

Maga fizette, a pénz nem probléma.

De nem lett volna fontosabb a nyelvvizsga, hogy végre megkaphassa a diplomáját és legyen esélye egy normálisabb munkára (most min.bért keres napi 12 óra munkával).

Van egy másik ismerősöm, ő 2 éve diplomázott, neki csak 1 ny.vizsga kell, de ő sem tette még le, mondjuk ő azóta sem dolgozik.

Hathat rájuk valaki? Család? Barátok? Akárki? Félő, ha elmondom a véleményem, le leszek hurrogva, végül is az ő dolguk.

2014. jún. 26. 10:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az ő dolguk, ez neked miért fontos?
2014. jún. 26. 10:54
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem sok, csak érdekelt, hogy másnak mi lenne a fontosabb.

Meg, ha meg merem kérdezni mennek e ny.vizsgára akkor mindig jön a majd/majd/majd, de közben ők panaszkodnak, hogy sz@r a munka / másiknak meg nincs is.

2014. jún. 26. 10:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, szerintem ez teljes mértékben az ő dolga. Ha meg már megvan a jogsi, akkor felesleges is beszélni róla.

Saját tapasztalatom egyébként, hogy a jogsi legalább olyan fontos mint a nyelvvizsga, legalábbis vidéken, ahol én élek (nagyvárosban nem annyira), és nem egy embert ismerek aki szintén emiatt nem kapta meg a diplomát de olyan állásban van, amihez felsőfokú végzettség kell.

Szerintem ne szólj bele, hagyd hogy ő eldöntse. Felnőtt ember, azt csinál amit akar.

2014. jún. 26. 10:57
 4/15 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy mondod, az ő életük, az ő dolguk.

Amúgy meg honnan tudod, hogy miért nem nyelvvizsgáztak még?

Lehet hogy nem megy nekik a nyelv, vagy voltak már vizsgázni, csak nem sikerült.

Nyelvet tanulni ám nem olyan könnyű. Nem mindenkinek van nyelvérzéke, azért egy alap nyelvvizsgát nem nehéz megcsinálni, de azért a középfokú nyelvvizsga megszerzéséhez kell némi ügyesség.

Szóval szerintem nagyon is tisztába vannak ezek az emberek, hogy mi lenne számukra a jó, de mégsem úgy csinálják és addig, amíg nem tudod az okát, addig meg nem is hiszem, hogy kellene szólni.

Te éld úgy az életedet, ahogy gondolod, ők is úgy fogják tenni.

2014. jún. 26. 10:59
 5/15 anonim válasza:
100%
Egyértelmű, hogy a nyelvvizsga lenne / lett volna fontosabb. De ha nem a te problémád, akkor ne foglalkozz velük. Ők tudják.
2014. jún. 26. 11:00
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Ja, és valóban a jogosítvány is nagyon fontos, ugyanis számos munkahelyen kifejezetten alap dolog, hogy valakinek jogosítványa legyen. Majdhogynem ez is egy szakma, mármint a jogosítvány.
2014. jún. 26. 11:00
 7/15 A kérdező kommentje:

Budapesten laknak, egyiküket céges busz viszi melóba, másiknak nincs munkája

engem csak azért zavar, mert nekem nyafognak, hogy nincsen rendes munka..

2év alatt egy középfokút le lehet rakni, főleg, hogy egyikük nem is dolgozik és egész nap ráér

de mivel ismerem őket, így tudom, hogy nem fektetnek bele energiát

5: egyikük volt 1×, de nem lett meg

nyelvérzékük lenne, de lusták energiát fektetni bele

2014. jún. 26. 11:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen nyelvvizsgát csinálnék inkább. Ismerek embereket akik már ennél régebben végeztek, de a duiplomájukhoz hiányzik 1 nyelvvizsga. Van akinek saját vállakozása lett, összejött neki, nincs rá szüksége. Más meg a gyerekei miatt nem tudja megcsinálni, de éppen nem is kell neki. Viszont vannak akik nagyban tanulnak, mert utólag jöttek rá, hogy kéne egy jobb munkához és most próbálkoznak meló mellett, de nem könnyű ennyi munka mellett, kitartás kell hozzá. Ha azoknak nincs kitartása akiket írtál nem hiszem, hogy mennek és megtanulnak 1-2 nyelvet, maguknak kell rájönni, hogy munkanélkülinek lenni vagy minimálbérért dolgozni nem túl jó
2014. jún. 26. 11:14
 9/15 anonim ***** válasza:
51%

Nyelvet tanulni ma pénz és s*ggg kérdése. Egy jó nyelviskolában egy könnyebb nyelvből néhány hónap alatt felkészítenek egy nyelvvizsgára, hogyha keményen a zsebedbe nyúlsz. Ha munkanélküli az egyik, akkor lehet nincs erre pénze, a másiknak meg ideje. Sosem lehet tudni.

Én magamon látom, hogy a meghirdetett állások 80%-nál elvárás a jogsi. Ebben az esetben, ha most nem lenne nyelvvizsgám, akkor előbb csinálnám meg a jogsit valószínű, hiszen lehet valamelyik munkahelyre felvesznek igazolással, nyelvvizsga nélkül is, de a jogosítvány elengedhetetlen.

Sok összetevős ez a kérdés, legalábbis én úgyérzem.

2014. jún. 26. 19:44
 10/15 A kérdező kommentje:

9: a munkanélkülinek keresete nincsen igaz, de szinte minden hétvégén wellness-re igen, bár lehet a párja fizet mindig nem tudom. de ha kérne a szülei erre adnának.

a másiknak most munka mellett nincs nagyon ideje, de előtte neki se volt munkája egy évig, de most egy jogsi árából azért adnak pár órát nyelvből.

2014. jún. 26. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!