Az ember 2D-ben vagy 3D-ben lát?
Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 20:07
1/4 anonim válasza:
Az egyszemű síkban, a kétszemű térben.
2/4 anonim válasza:
Ez így van, annyit hozzátennék, hogy egy szemmel síkban látunk, de ösztönösen megtanuljuk érzékelni a tárgyak távolságát, így nem okoz problémát egy szemmel a távolság érzés.
3/4 anonim válasza:
Műtötték pár éve bal szememet, a szemhéjamról távolítottak el egy jégárpát. Rutin kis műtét, helyi érzéstelenítés, tartott 5 percig sem, bekötötték, mehettem haza. A mindennapi dolgok nem feltétlenül sikerültek elsőre. Kabátot az akasztóra először nem sikerült felakasztani, mert elé tettem. Kilincs mellé (elé) nyúltam. A pohár mellé öntöttem a tejet. Nem érzékeltem a mélységet úgy, hiába tudtam kb, hogy milyen messze van.
4/4 anonim válasza:
Így van, két szemmel látunk térben, de megtanuljuk a különböző dolgok méreteit, és attól függően, hogy milyen kicsinek látunk egy dolgot, tudunk következtetni a távolságára akkor is, ha egy szemmel nézzük csak.
Off: hogy érezd mi a különbség a síkban- és térbenlátás között, vegyél elő egy fazekat vagy vödröt, tedd le a földre, állj tőle 2-3 méterre, és próbálj egy szemmel beledobni egy teniszlabdát, vagy valami hasonlót.
Egy szemmel nagyon nehéz eltalálni a távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!