Ti mit gondoltok arrol ha egy kis mama fel száll a BKV -ra és egyrészt senki nem adja át a helyet? Másrészt a nagyik is be vagnak oda a kis mama elé h Nehogy a kismama üljön le hanem a nagyi? Majdnem hogy fel is lokve a kismamát.
Egyszer a párommal utaztunk villamoson, mikor felszállt egy banya(igen, banya). Párom emelkedett egy "tessék leülni"-vel, erre a banya mosolyogva rázta a fejét, hogy köszönöm, nem. Erre férjem is mosolyogva visszaült, azt hittem le is van zárva, vannak ilyen kedves idős nénik is. Egy pillanattal később viszont eltűnt a mosoly, és gúnyosan elkezdte mondani: "Üljön csak nyugodtan, biztos naaagyon fáradt. Gondolom az iskolában is kifárasztotta a sok-sok ülés (még gimisek voltunk)." Férjemet sem kellett sajnálni, bólogatott, hogy így van, bizony. Adta az öregasszony alá a lovat.
Ez úgy megmaradt bennem, pedig vagy már 5 éve történt:D:D Persze akik távolabb álltak azt hitték, mi voltunk a bunkók, csak a közelben állók csóválták a fejüket:D:D:D a banyára!:D:D:D
Én úgy vagyok, hogy alapból ha tehetem átadom a helyem, vagy le sem ülök. De rosszabb esetben van az embernek szája, amit ki lehet nyitni.
Kismamákkal az a tapasztalatom hogy átadják neki a helyet, sok esetben inkább az a gond, hogy még észre sem venni szinte hogy nő a hasuk. Legutóbbi ilyen tapasztalatom, hogy fiatal lány leült, észrevette maga mellett a kismamát, és nem győzött elnézést kérni, meg tényleg kb észre sem lehetett venni.
Öregeknél is vannak rendesek, átadom, megköszönik, vagy felkínálom, és legfeljebb azt mondja maradjak csak.
De tény hogy manapság 25 évesként azt tapasztalom hogy az öreg mamik, bácsik a legnagyobb bunkók. Vidéki buszoknál volt az, hogy amint nyílt az ajtó, már jöttek is fel, vagy kb egymást is rángatták vissza, meg komolyan, verekedve szálltak fel a buszra! Na meg a sok cókmókot is ők szokták maguk mellé tenni.
Meg alapvetően a "fiatalabb" nyugdíjasok a legagresszívabbak, akiken látod hogy azért nem egy 90+ éves megfáradt néni, de ahelyett hogy szólna, csak félhangosan hőbörög a másiknak hogy "Na ez is csak bámul kifele ahelyett hogy átadná a helyét"...Az ilyenekre csak rámosolygok és ülök tovább.
Meg a másik amit tapasztalok, sok kulturáltnak tűnő, meg művelt kinézetű öreg néni olyan mint a c..gányok, mellettem ült buszon, leszállásnál meg otthagyta az üres flakont, taknyos zsebkendőt, gyógyszeres dobozt...
És bármi gond van, vagy fennakadás a közlekedésben, mindig ők hőbörögnek a legjobban. Mostani élmény, hogy Fehérvárin újítják a vonalat, át kell ezért szállni, és mikor ezt bemondta a villamosvezető, egy öreg néni olyan K..va anyázást levágott, hogy ilyen vele még nem volt, és előző rendszer így meg úgy, és végigszidta az összes politikust, de olyan alpári stílusban hogy meglepődtem.
Persze az is jó, mikor a csengő megszólalásánál ugrik fel hogy mégis leszállna, kb lelökve engem is a villamosról, és a leszállási szándékát egy kedves "F..szért nem lehet arrébb állni" megszólítással jelzi.
Szóval ennyit már le voltam, hogy idős ember mindig úgy közlekedik mintha az élete múlna rajta, és a bölcsesség nem jár együtt az öregkorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!