Ha 14 évesen elérek egy 17 éveseknek szóló IQ teszten egy pontszámot, akkor azt be kell szorozni tizenhét tizennegyeddel és akkor megkapom a valós IQ-mat?
Csak pszichológus tud olyan IQ-teszteket végrehajtani rajtad, amelyek valós értéket mutatnak.
Ha interneten csinálod ezt, nem a reális értéket mutatja.
Nem úgy működik, inkább maradjunk abban, hogy kábé annyi, pontosabb mérés majd később lehetséges. :-)
(Épp azért nem szerencsés hamarabb mérni, mert 17-18 éves kortól tekintik állandónak, addig még nagyon hullámzó lehet a növekedés üteme – hasonlóan a testmagassághoz –, és pont emiatt a változékony tempó miatt nem lehet 17/14-del szorozni.)
nem hiszem hogy működik. a mensásat megcsináltam én is, 17-et írtam be. ha beszorzom az eredményemet 17/14-el 136 jön ki. Jó lenne de sajnos elég lehetetlen :P
Neked mennyit adott ki a teszt?
ha egyszerűen át lehetne számolni alacsonyabb korra, akkor nyilván a Mensa-tesztnek is alacsonyabb lenne az alsó korhatára, és a gép elvégezné azt az egyszerű átszámolást.
pont a bizonytalanság miatt nem mer mondani semmit a teszt fiatalabbaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!