Magyar mentalitás? (Többi lent. )
Már többször olvastam itt is,hogy rosszindulatú válaszok után emlegetik.Más nemzetiségű fórumokon megértőbbek és jóindulatúbbak az emberek?
Valóban igaz,hogy az átlag magyar ember rosszindulatú és van alapja a magyar mentalitás mondásnak,vagy ez csak úgy elterjedt?
Nem ismerek közelebbről más nemzetiségű embereket,ezért nincs összehasonlítási alapom.
Szia!
Van, ahol igen, van, ahol nem. Németországban pl. ha nem raksz rendet a szállodában magad után, vagy hagymát eszel a szobában, furán néznek rád, szóval hasonló mentalitásúak,mint mi. Svédországban már szabadabbak, haladóbb gondolkodásúak. Amerika bizonyos részein pedig érvényes az ami az enyém, a tiéd is elv. Én úgy tapasztaltam, ott jóval megértőbbek, de hát gondolom az is közrejátszik, hogy Amerika eleve sokféle emberből tevődik össze, plusz sok idegen jár arra túristaként.
Itthon...meredek a dolog. Ha a gyereked nem úgy jár iskolába, esetleg a tavalyi táskája van, furán néznek rád (ez főleg a városokban igaz), vidéken pedig fordítva. Ha új a gyerek cucca, megszólnak. Ez utóbbiból azt akartam kihozni, hogy létezik magyar mentalitás, de ez is megosztva. Nem mindegy, hogy falun, városban, nagyvárosban élsz e. Én falun is és városban is élek, amit a faluban lehet (pl smink nélkül kimozdulni, tréningnaciban kimenni), azt a városban nem!
Mentalitásban másabbak vagyunk mit a külföldiek.
Ennek lehet több oka is.
Azt tudom hogy más nemzetek sokkal barátságosabbak az idegenekkel ,mint mi és befogadóbbak is.Gazdagabb országokban nem nézik le a takarítót a munkájáért mert tudják hogy ezt valakinek amúgy is meg kell csinálni és ez is csak egy munka.
Ami meg a sok rossz hozzászólást illeti itt,nos sok elégedetlen ember ül le ide a gép elé és háborog mert egykét dolog szíven üti,pedig nem is az ő életükről van szó.Ha belegondolunk normális ember nem is a gép előtt tölti el az ideje nagy részét!
Az angolok is simán anyáznak a fórumokon, pedig róluk azt tartják higgadtak...
A mi környékünkön/iskolánkban szerencsére nem nagyon nézegetik hogy kin mi van (Bp).
"Azt tudom hogy más nemzetek sokkal barátságosabbak az idegenekkel ,mint mi és befogadóbbak is.Gazdagabb országokban nem nézik le a takarítót a munkájáért mert tudják hogy ezt valakinek amúgy is meg kell csinálni és ez is csak egy munka. "
Na ez nem igaz. Svájcban élve minden jót elmondhatok a helyiekről, hogy udvariasak, meg csilivili tisztaság van, meg mindenki szelektíven gyűjti a szemetet, meg a közbiztonság is a toppon, de hogy nem befogadóak és nem tisztelik az ljamunkát, az hétszentség. No mindegy.
Kérdező, létezik magyar mentalitás, hogyne létezne. Gondolj csak a "nagy amerikai álomra" ha ott kiugrik valaki, akkor rohannak megkérdezni tőle, hogy hogyan csinálta és tisztelik, ha itt kiugrik valaki... nos vagy tudomást sem vesznek róla (tegye fel a kezét, aki tudja, hogy kié a Szentkirályi ásványvíz) vagy két lábbal tapossák a fejét és hangosan gyűlölik (pl. Schorberték, lehet őket utálni, de igenis megcsinálták, sokra vitték, ez vitathatatlan). Én inkább ebben látom megtestesülni azt a hírhedt magyar mentalitást, gyűlölködés, irigység, lustaság mindenütt.
En 10 eve kulfodon de sztem a magyarnal rosszindulatubb ember nincs.Ha megdoglik a lovam akkor dogoljon meg a szomszede is.Az irigyseg a mohohas a nem segitek a masiknak mert nehogymar neki jo legyen alap dolgok sajnos.Tisztelet a kivetelenek de nem sok olyannak talkoztam eddig aki tenyleg onszantabol segit v egyaltalan segit ha tud.V tudna de nem akar....sokat tudnek meselni.Akinek kicsit jobban megy azt lenezik v kiutaljak v mindenfele hazugsagokat terjesztenek rola h mibol lett a peze stb...
Eltem Irorszagba ott tuzbe mennek egymasert es segitik egymast az emberek.En ezt lattam pl.A lengyel is segit a masiknak hozza a rokonokat h jobban eljenek intez nekik munkat.A magyar a sajat testveret is nagy nyognyve nyelve turi meg ha esetleg ki is hivja kulfoldre dolgozni.Neha szegyenlem h magyar vok komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!