Csak én vagyok az egyetlen, aki még aggódik a magyar nyelv jelenlegi helyzete miatt?
Ezzel a kérdéssel most egy random közvélemény kutatást szeretnék a kedves tagok között elindítani.Arra lennék kíváncsi,hogy vajon elkezdett a dysortographia(specifikus helyesírási zavar) kórokozók útján terjedni,vagy szimplán az most az új dili,hogy egy 6 betűs szóban is ejtsünk minél több helyesírási hibát.
Nem vagyok egy grammar náci,de amikor azt látom,hogy a létige E/1-es(egyes szám,első személybeli) alakját 'vok'-nak írják,legszívesebben a plafonra ugranék.
Szerintetek normális az ilyen reakció,vagy nem kéne ennyire magamra vennem az ilyen jellegű problémákat?
Komolytalan,helyesírási hibákkal teli,becsmérlő hozzászólások kíméljenek!
Én is sok dologtól ki vagyok amiket a neten olvasok, az egyik kedvencem a "nől":D
De hogy őszinte legyek pár éve visszaolvastam néhány MSN beszélgetésemet és nagyon gáznak éreztem milyen rövidítéseket használtam, a nyelvezet miatt, de csak kinőttem. Szerintem ezen is túl lehet lépni. Persze lesz olyan is aki nem fog...
Engem is idegesít, de minden generációnak meg van a szlengje. Kinövik majd.
Nekem a csúcs, amit egy virágosnál olvastam:
"hali napi krizi kapható" vagyis halottaknapjára krizantém kapható. Na ilyenkor jut eszembe ,hogy olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek.
sztem kicsit túlliheged a dolgot, én töksen nyugi vok a Magyarnyelv hejzetét iletőjen, az ien hejesirási hibákat csak a zagyilag felyletlen 14 évessek szoklyák csinálni mert az esemes irásnál mekszogták a rövtésekett.
De ahogy az áldott emlékű Don Fülig de St. James (aljas Fülig Jimmy) mondta volt: "Nem állíthatunk minden pofon mellé egy közlekedési rendőrt!" És ez a helyesírásra is igaz.
Szóval tűrj, amíg tűrni bírod. Na jó, a fejedet csóválhatod közben... :-)
Te csak ne aggódj a magyar nyelv helyzete miatt, írd azt, hogy véletlen, véletlenszerű, ne írd azt, hogy random.
Tőlem ugrálhatsz a plafonra is, a "vok" nem ma hajnalban honosodott meg, nem is az sms-ek miatt, hanem még előbb:
az előadásokon régebbi időkben jegyzeteltünk, mert csak az állt rendelkezésre. Muszáj volt rövidíteni, mert lépést kellett tartani az előadóval. Ezek a rövidítések mindenkinél előfordultak, mivel a jegyzetek vándoroltak egyik embertől másikig. Azóta eltelt néhány év (évtized ;D), a magyar nyelv pedig köszöni, jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!