Az rossz tulajdonság, ha valakit mindig mindennek érdekel az oka?
Szóval ha történik valami, annak mi az oka, ha nem tudja valakitől mindig megkérdezi ez miért van így, miért történhetett így, ilyenek.
Ez egy rossz tulajdonságnak számít, idegesítő?
szerintem csak szimplán idegesítő.
Az, hogy rossz tulajdonság, vagy éppen jó-e, az a szituációtól, illetve a kérdezgetőtől is függ.
Ha jó szándékkal kérdezi, és tényleg azért, mert érdekli, akkor nem rossz, sőt, inkább azt jelzi, hogy törődik másokkal.
Ha meg azért kérdezi, mert "tudni akarja" és utána lehet továbbmondani, akkor rossz.
Nem rossz tulajdonság. De lehet idegesítő. Menj kutatónak.
Ne feledd, másokat nem érdekel, hogy minek mi az oka, nem is gondolkoznak el róla. Főleg ha az ok bennük van.
Ha a dolgok működése érdekel, akkor ez egy kifejezetten pozitív dolog. Az a jó, ha valaki mindent érteni akar. A valódi tudás hatalom. Én is polihisztorrá akarom képezni magam és rengeteg előnye van. A bank nem tud csőbe húzni, az állam nem tud átverni, sok pénzt tudok keresni, képes vagyok kontrollálni az életem minden területét. Átlátok minden olyan problémán, amit az átlag ember kényszernek él meg és azt hiszi, hogy nem tud tenni ellene. Mondhatni, hogy az életem könnyűvé és átláthatóvá vált.
Ha viszont mások személyes, pitiáner dolgairól akarsz tudni mindent, az már kevésbé pozitív. Az azt jelenti, hogy nincs életed és mások dolgaiban akarsz vájkálni.
Hát kevés ennél idegesítőbb tulajdonság van. Főleg mikor valaki minden apró cselekedetben a miérteket keresi.
Ilyen miértek számomra a kapcsolatok felől érdeklődők. Miért szakítottatok? Miért nincs barátnőd? Ez amikor az idegesítő "miért" még párosul azzal, hogy a magánéletedre vonatkozik.
5-össel teljesen egyet értek.
Sok kérdés van ezen az oldalon is, legnépszerűbb a "aki nem akar gyereket, miért nem akar, csak az okokra vagyok kíváncsi".
Az a baj az ilyen emberekkel, hogy nem fogadják el, ha valaminek nincs oka.
Számomra sokkal rosszabb, ha valaki csak a felszínt kapargatja és mindenre birkán rábólint. Vagy csak egy irányból képes nézni a dolgokat.
Itt nem a mások magánéletéről beszélek, ott is bele lehet menni a miértekbe, ha komoly beszélgetés folyik és az érintett is benne van a témában.
A kérdező szülei valószínűleg válaszoltak a kérdező kérdéseire gyermekkorában, és nevelték őt.
Engem is így neveltek, és én is kérdezek. Én kutató vagyok, mert annyira érdekel az egész világ. (társadalomtudós)
A szüleimet is érdeklik a dolgok, és mindig olyan barátokat/párokat választok magam mellé, akik így gondolkodnak.
Apró példa: gyomláltam hétvégén a kertet, nehezen jött ki az egyik gyökér, eszembe jutott, milyen mélyen lehet, és eszembe jutott, vajon mi van velünk "szemben" a földgömbön. És megnéztem. És ezzel le is volt tudva:)
Kérdező, még nagy ember lesz belőled, meglásd! Csak az a fontos, hogy találj embereket, akik szintén kérdeznek, és akikkel tudtok egymásnak válaszolni. Mert az is nagyon fontos!
27L Bp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!