A média mennyire tudja befolyásolni az ízlést?
Amit az ember lát a médiába az lesz a divat, jó, szép.
pl.: Tehát ha ott sovány embereket mutogatnak, akkor a soványság lesz a menő, ha ott kövéreket, akkor az. stb
Sajnos nagyon nagy mértékben.
A tudatalattit célozza meg, évtizedeken át kondicionálja szokásainkat, viselkedésünket, preferenciáinkat, nagyon profi pszichológusok dolgozták ki a millió trükköt, amit használnak. Még azokra is valamennyire hat, akik elutasítják a mainstream médiát. Én nem tévézek, a reklámok blokkolva vannak a böngészőmön, bulvárral olyan szinten nem foglalkozok, hogy meglepődnek az emberek, mennyire nem vagyok képben ki-kicsoda-micsoda, de még én se merném állítani, hogy immúnis vagyok rá.
Mivel előttem már írtak a hírességek és a divat majmolásáról, leírok egy sajátos példát, amin keresztül láthatod mekkora a befolyásoló erő.
Régen ugye az volt a módi, hogyha két ember szereti egymást, elkötelezik magukat, összeházasodnak, és így tovább. Aztán pár éve egyik sztárocska elkezdte, hogy ő nem házasodik, mert neki "nem fontos a papír" számára. Ezt folyamatosan átvette a haza "sztárvilág" (emlékszem valami kis nyikhaj mondta egyik reggeli műsorban). Aztán szép lassan a hétköznapi emberek is. Ha megkérdezel 10 embert az ismeretségi körödből, 7 ember azt fogja válaszolni, hogy nem szeretne házasságot senkivel, és minimum 3 fogja közülük mondani a "nekem nem fontos a papír" szöveget. Ilyen szinten átmossa az emberek agyát a média.
Nem állítom, hogy a házasság intézménye jó vagy rossz lenne, egyszerűen csak egy példát írtam.
Elég csak megnézni az aktuális divat "sztárokat" és az őket követő divatmajmokat.
Kedvenc példám az Éjjel-Nappal Budapest...kb a beharangozóját láttam egyszer, az is fájdalmasan agypusztító volt. És mikor beindult, minden 2-ik albérletes kérdés az volt hogy tényleg ilyen az élet Pesten? Meg hol találhatna ilyen lakótársakat, satöbbi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!