Ez normális, vagy csak mi fogtuk ki a selejtet?
A személy hangja és felállása is befolyásolja az ilyen munkásokat.Ha anyu telefonál,akkor úgymond átverik,de ha én akkor nincs tétoválás.
Úgy tűnik,hogy a férfiakat is ez alapján ítélik meg.
Én azt figyeltem meg,hogy aki halk és nyáámmogósan és szerényen beszél azt ügye lenézik.De ha viszont valaki határozott és tisztán hangosabban beszél azt komolyan veszik,mert úgy tartják,hogy van pénze rá és csak akkor engedi vagy nézi el a kávézgatást,sörözgetést a munka közepén,ha pontosan érkeznek.
Úgy van ahogy a második válaszoló írja. Meg kell mutatni ki a főnök. Mikor lakásfelújítás volt nálunk, szóltam a főnöknek, hogy mielőtt elkezdik, szeretnék beszélni az embereivel. Határozottan elmondtam amit akartam. Pontosan egy dologra kértem őket. Hogy ne legyen alkoholizálás, ne igyanak munka közben és előtte alkoholt. Vizet, málnát, üdítőt, bármit kapnak, de alkohol az tiltott.
De természetesen nem fogadták meg, rajtakaptam egyiküket. Hazazavartam a 'csába. Másnap jött a főnök, bocsánatot kért, és utána nem fordult elő hasonló.
Javaslom Neked, hogy legyél Te is határozott! Te kezeld a telefont, és ne a párod. Ha nem jönnek a megbeszélt időpontra, akkor nem jönnek. Nagyon sok ember/cég van aki hasonlókkal foglalkozik. Magyarul nagy a választék.
Ha pedig beállítanak másnap, vagy akármikor értesítés, vagy magyarázat nélkül, akkor szépen el kell mondani nekik, hogy:
"Kisapám, tegnap 1-re nem jöttetek, nem is telefonáltatok, ami azt jelenti, hogy nektek nem fontos ez a meló, és az érte kapott pénz. Mert ha számítana az ügyfél - segítek én vagyok - akkor legalább rám telefonáltok, hogy sorry, de nem tudunk menni. Mivel ilyen nem volt, (ami nyíltan megmutatja az ügyfélhez és a munkához való hozzáállásotokat), ezért a megállapodásunkat automatikusan semmisnek nyilvánítottam. A soha viszont nem látásra!"
Ennyi. Ja és még valami: pénzt előre soha! Egy barátom és a párja a konyháját akarta kicsempéztetni. Előre kifizették a munkásokat, néhány napig mentek, egy darabig fel is rakták (mint később kiderült elég ganéj munkát végeztek), de aztán félbehagyták és leléptek. Azóta nem veszik fel a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!